În România au avut loc 23 de cutremure în ultimele 48 de ore

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Directorul Institutului Naţional pentru Fizica Pământului, Gheorghe Mărmureanu, a vorbit, joi, despre activităţile seismice din România, care au loc destul de des, dar la o intensitate mică.

Acesta a precizat că în ţara noastră au loc multe cutremure, dar de o intensitate de sub patru grade pe scara Richter. Doar în ultimele două zile, aproximativ 23 de cutrmeru mici au avut loc în România, dar niciodată acestea nu vor activa cutremure adânci. „Ceea ce s-a petrecut în ultimul timp nu are nicio relevanţă, pentru că acestea sunt cutremure de suprafaţă. Pentru România cutremurele periculoase sunt cele adânci petrecute în Vrancea, între 90 şi 180 de kilometri, în timp ce acestea din ultima vreme au 10-12 kilometri“, a spus Mărmureanu, conform Mediafax.

Gheorghe Mărmureanu a vorbit şi despre numărul de cutremure care au loc în lume, dar şi despre faptul că Institutul Român de Seismologie Aplicată a anunţat că se vor produce mai multe cutremure în următoarea perioadă în România, care nu vor depăşi 5 grade pe scara Richter. „Sunt peste 48.000 de cutremure pe parcursul a doi ani şi două luni, peste 69.000 peste gradul patru. În România, Vrancea este extrem de periculoasă la un cutremur de peste 7 grade. Cutremure de 4 grade şi ceva avem zilnic. Acest institut are doi oameni şi panichează populaţia fără motiv“, a încheiat Mărmureanu.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite