“România văzută prin ochii unui murcian” - Revista presei spaniole

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un spaniol din Murcia călătoreşte în România şi este surprins de cât de diferit se pot vedea lucrurile dacă le priveşti din ţăra din care provin imigranţii umili ce munceasc în agricultură în Spania. Astfel, România este descrisă ca o societate în plină devoltare.

Un murcian în România”, intitulează “Vega Media Press” un reportaj realizat de către un spaniol care a călătorit recent in România. Reportajul arată cum imaginea românului umil care vine în căutarea unui loc de muncă în Spania este foarte greşită, iar ţara din care acesta provine se dezvoltă pe zi ce trece.

Cinci ani de închisoare pentru că ascundeau 4.000 de kilograme de haşiş”, scrie “El Almeria”. Doi români au fost condamnaţi de către un tribunal din Almeria la cinci ani de închisoare şi plata a 7.000 şi respectiv 10.000  de euro, pentru că au fost surprinşi de către poliţia din provincie în timp ce ascundeau 4.000 de kilograme de haşis într-o furgonetă

Imigraţia a multiplicat cu trei numărul populaţiei din Elche, în mai puţin de 50 de ani” titrează “Las Provincias”. Oraşul a trecut de la 73.320 de persoane în 1960, la 222.422 de persoane în 2007. Aceasta este cifra cea mai mare înregistrată în istoria populaţiei din localitatea Elche, explicaţia fiind numărul mare de imigranţi care s-au stabilit în zonă în ultimii ani. Majoritatea străinilor sunt cetăţeni de naţionalitate română.

Noua fată a heroinei”, informează “El Pais”, ediţia de Catalunya. Reportajul arată cum consumul de droguri a crescut între imigranţi, iar efortul de peste ani, depus de către poliţia spaniolă, a fost aproape în zadar, numărul morţilor din supradoză nu a scăzut, atingând 70 de decese pe an. Printre cei afectaţi sunt şi mulţi cetăţeni de naţionalitate română, care trăiesc pe străzile din Barcelona. 

Imigranţii care vor să se întoarcă în patria mamă, pot să se înscrie în planul de întoarcere voluntară”, publică revista “Si, se puede”. Toţi cetăţenii care nu fac parte din Uniunea Europeană şi doresc să se întoarc acasă, beneficiază de planul guvernului prin care li se ofară, în două etape, toţi banii de şomaj acumultaţi în anii de muncă în Spania. Articolul oferă opiniile preşedinţilor de asociaţii care atrag atenţia asupra lacunelor din legea promulgată de către guvernul spaniol.

Închisoare fără cauţiune pentru cei patru români care au bătut patru poliţişti”, scrie “Malaga Hoy”. Cei patru români care au bătut patru poliţişti în localitatea Alhaurin de la Torre, Malaga, au fost condamnaţi la închisoare fără cauţiune. Oamenii legii au fost internaţi în spitalsuferind numeroase traumatisme, ruptură de mandibulă şi braţ. Poliţiştii fuseseră chmaţi pentru a interveni într-un caz de violenţă în familie şi, odată ajunşi la locul faptei, au fost bătuţi de către cei patru români.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite