România, pe ultimul loc în UE la siguranţa rutieră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel puţin 7 de oameni mor şi 15 sunt răniţi grav, în fiecare zi în urma accidentelor rutiere produse pe drumurile din România. De la începutul acestui an s-a înregistrat o

Cel puţin 7 de oameni mor şi 15 sunt răniţi grav, în fiecare zi în urma accidentelor rutiere produse pe drumurile din România.

De la începutul acestui an s-a înregistrat o creştere semnificativă atât în ceea ce priveşte numărul accidentelor grave, cât şi cel al morţilor şi răniţilor rezultaţi în urma acestora, în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului 2007.

Astfel în primele trei luni ale acestui an, numărul accidentelor grave a crescut cu peste 170 de cazuri, al persoanelor decedate cu aproximativ 50 de cazuri, iar numărul răniţilor grav cu peste 200 de cazuri. Generalul în rezervă Virgil Vochină a afirmat ieri, într-o conferinţă de presă că aceste rezultate negative fac în primul rând o imagine proastă poliţiei, chiar dacă vina este a autorităţilor locale şi a participanţilor la trafic.

"Poliţia Rutieră este într-o pasă proastă, deoarece nu reuşeşte să reducă numărul de tragedii de pe drumurile româneşti. Foarte grav este însă faptul că în cele mai multe accidente grave soldate cu morţi şi răniţi sunt implicaţi tineri cu vârste cuprinse între 19 şi 30 de ani", a spus Vochină.

Statisticile relevă însă o situaţie şi mai sumbră. Ţara noastră ocupă de altfel, primul loc în Europa din punctul de vedere al accidentelor grave cu morţi şi răniţi şi pe ultimul loc la siguranţa rutieră. Poliţiştii spun că principalii factori determinanţi producerii accidentelor grave sunt viteza excesivă sau neadaptată la condiţiile de trafic, neatenţia la volan şi indisciplina pietonilor.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite