România va trimite mai mulţi militari în teatrele de operaţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul apărării ,Teodor Meleşcanu (foto), a anunţat, ieri, creşterea numărului de militari cu 346 care vor participa în 2008 la misiuni în străinătate. Potrivit ministrului, această

Ministrul apărării ,Teodor Meleşcanu (foto), a anunţat, ieri, creşterea numărului de militari cu 346 care vor participa în 2008 la misiuni în străinătate. Potrivit ministrului, această măsură are în vedere consolidarea statutului României în calitate de membru NATO şi UE, consolidarea statutului său de contributor la securitatea regională şi globală şi continuarea reformelor pentru capacitatea de operaţiune.

El a mai spus că nivelul forţelor armate va fi de 90.000 de militari, dintre care 75.000 în funcţii militare şi 15.000 în funcţii civile.

De asemenea, se va păstra un raport de un ofiţer la trei subofiţeri şi un general la 1.000 de militari. Teodor Meleşcanu a trecut în revistă câteva dintre realizările sale în primele 100 de zile de ministeriat, una dintre cele mai importante fiind demararea unui proiect de locuinţe pentru militari, în parteneriat cu ANL, în garnizoanele Bucureşti, Timişoara şi Cluj. În Capitală, blocurile vor fi ridicate în zona Ghencea şi Antiaeriană, pe terenuri puse la dispoziţie ca urmare a reducerii unor unităţi militare.

Nou spital militar în Capitală

Un alt proiect important demarat de MApN este finanţarea unui nou spital militar central. Potrivit ministrului, actualul SMC este vechi şi nefuncţional. "Propunerea pe care o avem în discuţie cu Ministerul de Finanţe şi Ministerul Sănătăţii este ca unul dintre cele opt spitale de urgenţă care vor fi finanţate din programul special al guvernului să devină Spitalul Central Militar. Noi am oferit terenul, care este pe Calea Plevnei", a declarat Teodor Meleşcanu.

Ministrul apărării a mai anunţat că săptămâna aceasta va fi înfiinţată o nouă structură în cadrul MApN, care să se ocupe de problema militarilor răniţi în teatrele de operaţiuni şi de legătura cu familiile lor. Meleşcanu va propune ca aceştia să beneficieze de drepturile veteranilor din războaiele mondiale. La conducerea acesteia va fi numit Laurenţiu Şerban, aghiotant al ministrului, veteran al operaţiunilor din Afganistan. Proiectul, realizat împreună cu asociaţiile de veterani, va fi prezentat parlamentului în sesiunea din toamnă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite