“România recunoaşe că nu ştie cum să convingă românii să se întoarcă acasă” - Revista presei spaniole

0
Publicat:
Ultima actualizare:

“PP critică IU pentru că evacuează români fără să le ofere o locuinţă socială în schimb”, scrie “ABC”. Partidul Popular din Cordoba a condamnat acţiunea de evacuare a ţiganilor de

PP critică IU pentru că evacuează români fără să le ofere o locuinţă socială în schimb”, scrie “ABC”. Partidul Popular din Cordoba a condamnat acţiunea de evacuare a ţiganilor de naţionaliate română întreprinsă de către primărie, deoarece, apun aceştia, s-a încălcat protocolul prevăzut şi anume nu li s-a oferit celor evacuaţi o locuinţă în schimb.

Patru mii de străini culeg şi sortează căpşuni”, informează “Norte de Castilla”. Aproximativ 4.000 de străini,  majoritatea din România, culeg şi sortează, în aceste zile, căpşunile cultivate în Segovia. Muncitorii sunt plătiţi cu un salariu lunar de cel puţin 1.500 de euro.

România recunoaşe că nu ştie cum să convingă românii să se întoarcă acasă”, scrie “la Opinion de Zamora”. La o cină la care au partcipat şi jurnalişti spanioli, directorul general al Agenţiei pentru Strategii Guvernamentale, Dan Jurcan, a recunoscut că România nu mai ştie cum să-şi convingă cetăţenii să se intoarcă în ţara de origine, acum când în construcţii este nevoie de mână de lucru.

Doar două din zece apeluri primite la linia 016 vin din partea prietenilor sau rudelor”, informează “Gaceta”. Telefonul pentru ajutor al femeii, linia 016, primeşte zilnic aproximativ 207 denunţuri de violenţă casnică, în ultimele 12 luni. Dintre acestea, doar două din zece sunt realizate de către o rudă sau un cunoscut al victimei. Multe dintre persoanele afectate sunt femei de naţionalitate română.

Şapte profesori şi un mediator social vor preda copiilor din <> într-un colegiu din cartierul Aluche, începând din 1 noiembrie”, publică “Europa Press”. Copiii români din satul  “EL Gallinero”, din Canyada Real, vor merge la şcoală începând cu data de 1 noiembrie. Pentru ei s-a amenajat o şcoală specială in cartierul Aluche din Madrid unde, pe lângă orele de curs, aceştia vor beneficia de o masă pe zi şi ore de sport. Proiectul este condus de către Crucea Roşie, consiliul pentru imigranţi investind 180.000 de euro.

Cinci persoane au fost arestate pentru că au furat haine în valoare de 16.200 de euro”, titrează “Gente”.
Agenţi ai Gărzii Civile din Rivas au arestat cinci persoane, toate de naţionalitate română, acuzate că au furat dintr-un magazin din Tarancon  haine în valoare de 16.200 euro. Evenimentul s-a petrecut în cursul zilei de ieri, când poliţia realiza un control de rutină pe autostrada Madrid-Valencia. În autoturismul în care călătorau cei cinci români, poliţia a descoperit haine de firmă a căror provenienţă nu a putut fi justificată.

50.000 de euro pentru integrarea imigranţilor din Algete”, scrie “Diario de Henares”. Consiliul pentru imigranţi a semnat cu primăria din localitatea Algete, Madrid, o convenţie pentru punerea în aplicare, în cursul anului, a numeroase programe de integrare pentru străini, a căror număr a crescut cu 15% în ultimul an. Suma de bani care se va investi în aceste proiecte este de 58.317 euro.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite