Romania - printre tarile cu coruptie generalizata

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Romania face parte dintre cele 60 de tari a caror coruptie este perceputa drept generalizata, conform Indicelui de Perceptie a Coruptiei 2005 - analizat de Transparency International. In ceea ce

Romania face parte dintre cele 60 de tari a caror coruptie este perceputa drept generalizata, conform Indicelui de Perceptie a Coruptiei 2005 - analizat de Transparency International. In ceea ce priveste coruptia, Romania a obtinut numai 3 puncte in acest an, din totalul de 10, punctaj cu o zecime superior celui de anul trecut. Trebuie spus ca indicele cuprins intre 0 si 3 puncte arata ca este vorba despre o coruptie endemica.
Prin comparatie cu alte tari in curs de integrare, punctajul Romaniei este inferior celui obtinut de Bulgaria (4) si Turcia (3,5). Punctajul este similar mediei punctajelor anuale obtinute din 1997 pana in prezent, ceea ce arata ca lupta cu coruptia a fost un esec. Pentru anul in curs, media obtinuta de statele membre UE a fost de 7,73, iar cea a statelor devenite membre este de 5,04. Cea mai corupta tara este Ciad, iar cea mai putin corupta - Islanda, urmata de Finlanda.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite