România, printre ţările europene cu cele mai mari creşteri în industrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România se află printre statele cu creşterile anuale cele mai mari în ceea ce priveşte comenzile noi în industrie, având o apreciere de 34,6 la sută, precum şi o creştere de 5,5 la sută în iunie 2010, arată datele Eurostat, citate într-un comunicat al Andreei Paul Vass, consilierului personal al primului ministru Emil Boc.

În sectorul comenzilor noi în industrie, cele mai mari creşteri lunare s-au înregistrat în Danemarca - 23%, Olanda - 8,9 % şi România - 5,5 %.

Statele în care s-au înregistrat cele mai mari creşteri anuale au fost Danemarca - 64,8 %, Letonia - 61,2 %, Estonia - 49,2 la sută, România - 34,6 %, Germania şi Finlanda, ambele având creşteri de 32,8 %., scrie Agerpres.

În sectorul construcţiilor, cele mai mari creşteri lunare s-au înregistrat în România - 16,5 %, Spania - 7,2 %, Polonia - 4,5 %.

În trimestrul al doilea din anul 2010, faţă de primul trimestru, România a înregistrat o scădere cu 0,7 la sută, situându-se mai bine decât Slovenia, care a avut o scădere cu 5,4 la sută, Portugalia - minus 2,3 la sută, Ungaria - minus 3,7 la sută.

Comenzile industriale noi au cunoscut creşteri atât lunare, cât şi anuale atât în Uniunea Europeană cât şi în zona Euro, marcând o revenire economică mai accentuată în cazul bunurilor de capital. România se situează pe primele locuri în UE-27 la evoluţiile lunare şi anuale ale noilor comenzi industriale.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite