România poluează mai mult decât produce

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În România, consumul de resurse naturale şi stilul de viaţă depăşesc cu mult capacitatea de refacere a mediului, relevă ultimul raport "Planeta vie" al Fondului Mondial pentru Natură (WWF),

În România, consumul de resurse naturale şi stilul de viaţă depăşesc cu mult capacitatea de refacere a mediului, relevă ultimul raport "Planeta vie" al Fondului Mondial pentru Natură (WWF), dat publicităţii ieri. La acest capitol, ţara noastră prinde din urmă celelalte state din Uniunea Europeană.
România are un capital natural impresionant, cu mult peste celelalte ţări UE, se subliniază în raport. Cu toate acestea şi în ciuda veniturilor mult mai mici comparativ cu cele de la nivel european, în România, consumul de resurse şi cantitatea de deşeuri generate sunt mari, situându-se peste capacitatea de regenerare naturală a mediului înconjurător. "Rezultatele raportului WWF subliniază faptul că este extrem de important ca fondurile care urmează să fie alocate de UE să fie investite în proiecte de dezvoltare durabilă. Aceste investiţii trebuie să asigure creşterea nivelului de trai din România, dar şi scăderea consumului de resurse şi producerii de deşeuri", a afirmat Luminiţa Tănasie, WWF Programul Dunăre-Carpaţi România.
Omenirea consumă cât pentru două planete
După cum reiese din raportul "Planeta vie" 2006, în ritmul actual, omenirea va ajunge să consume până în 2050 resursele naturale a două planete. Raportul confirmă şi tendinţa de dispariţie a biodiversităţii, semnalată şi în rapoartele anterioare. De exemplu, raportul arată că numărul speciilor de vertebrate s-a redus cu o treime în 33 de ani, din 1970 în 2003. În acelaşi timp, consumul de resurse naturale al omenirii a crescut până la punctul în care planeta Pământ nu mai poate face faţă în lupta pentru regenerarea resurselor.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite