Romania, paradisul filmelor-pirat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Centrele de inchirieri casete video sunt in pragul falimentului, cel mai mare dusman al acestora fiind filmele-pirat descarcate de pe Internet. Aproape nimeni nu mai inchiriaza o caseta video, mai

Centrele de inchirieri casete video sunt in pragul falimentului, cel mai mare dusman al acestora fiind filmele-pirat descarcate de pe Internet. Aproape nimeni nu mai inchiriaza o caseta video, mai ales ca trebuie sa plateasca pentru acest serviciu intre 4 si 6 lei noi pentru 24 de ore. Cu aceeasi bani se poate cumpara un CD cu filmul preferat de la ,piratii" care vand ulti-mele noutati pe tarabe. Cunoscatorii in ale Internetului descarca zeci de filme pe zi de pe hub-urile romanesti (servere special dedicate transferului de date intre utilizatorii de Internet) in mod cu totul gratuit. Astfel, cele mai noi filme, care abia au aparut in SUA, si cele mai noi albume muzicale pot fi copiate la 635 Kb/sec. Asta inseamna ca un film de doua ore poate fi descarcat in 10 minute. Daca astazi are loc premiera unui film in cinematografele din America, acesta va fi inregistrat direct din sala de cinema cu o camera video digitala. Imediat dupa terminarea filmului, acesta este pus pe Internet, iar in 10 minute orice roman il poate urmari pe computer, confortabil, in fotoliul de acasa. Calitatea lasa de dorit, de cele mai multe ori filmul nu este titrat, dar pasionatii de filme spun ca merita. Am stat de vorba cu proprietarul unui centru de inchirieri din Capitala, care ne-a declarat ca a ajuns sa inchirieze o caseta, maxim doua pe zi.
Am facut si oferte speciale, de genul "la o caseta inchiriata va dam doua
dar tot degeaba.
Oamenii si-au cumparat sisteme "home cinema" ultraperformante si prefera DVD-urile", recunoaste proprietarul centrului. La nivel mondial, pirateria prin intermediul Internetului aduce pagube de miliarde de dolari industriei cinematografice si celei muzicale, directorii caselor de film considerand pirateria ,cel mai aprig dusman al mileniului 3".

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite