România are a opta piaţă de asigurări din Europa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe fondul creşterilor înregistrare de piaţa de profil în ultimii ani, ţara noastră are rezultate pozitive pe segmentul asigurărilor de viaţă şi generale Piaţa de asigurări din

Pe fondul creşterilor înregistrare de piaţa de profil în ultimii ani, ţara noastră are rezultate pozitive
pe segmentul asigurărilor de viaţă şi generale

Piaţa de asigurări din România se clasează pe a opta poziţie într-un top întocmit pe baza performanţelor în asigurări în anul 2006 ale statelor CIS (Comunitatea Statelor Independente) şi ale Europei Centrale şi de Est, conform publicaţiei ruseşti "The Insurer".

Potrivit revistei ce vizează piaţa asigurărilor, companiile româneşti care se regăsesc în Top 100 asigurători de viaţă sunt ING Asigurări de Viaţă, pe locul 30, cu o cotă de piaţă de 38,29%, în 2006, şi AIG Life, pe poziţia 77, cu o cotă de piaţă de 12,14%.

De asemenea, între primele 100 companii de asigurări generale din statele ECE şi CIS, România îi are ca reprezentanţi pe Allianz-Ţiriac, pe locul 25, lider pe piaţa naţională cu o cotă de 22,41%, Omniasig, pe poziţia 45, şi Asirom, pe locul 49. În a doua jumătate a clasamentului se plasează companiile BCR Asigurări pe locul 59, Asiban, pe 71, Astra-Uniqua pe poziţia 86, iar pe locul 100, Unita VIG.

Generali a crescut cu 34% în primele nouă luni

Generali Asigurari a subscris, în perioada ianuarie - septembrie 2007, un volum total de prime brute de 281 milioane de lei, cu 34% mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent. Valoarea primelor brute subscrise la asigurările de viaţă a fost de 42,4 milioane de lei, în creştere cu 57% faţă de perioada ianuarie - septembrie 2006.

Primele brute subscrise la asigurările generale au ajuns la 238,5 milioane de lei, cu circa 30% mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului anterior . Cele mai vândute tipuri de asigurări din portofoliul companiei au fost asigurările auto, urmate de asigurările de clădiri şi conţinut, precum şi de asigurările de viaţă individuale.

"Îmbunătăţirea rezultatelor a fost favorizată de creşterea controlată a portofoliului, de îmbunătăţirea ratei daunei, în special la asigurările auto, ca urmare a măsurilor luate, prin introducerea unui nou sistem de tarifare, segmentat după caracteristicile autovehiculului şi ale proprietarului (conducătorului auto)", a declarat Tudor Moldovan, director general Generali Asigurări.

Daune în creştere pentru Unita

Compania de asigurări Unita a subscris, în primele nouă luni ale anului în curs, 336,9 milioane de lei, înregistrând o creştere cu 83% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului precedent, când primele brute subscrise au totalizat 184,2 milioane de lei.

În acelaşi interval, daunele consemnate de asigurătorul membru al VIG-VIENNA Insurance Group au cumulat 143,3 milioane de lei, mai mult cu 10% faţă de primele trei trimestre ale lui 2006.

Din punct de vedere al dinamicilor aferente portofoliului companiei, clasa de răspundere civilă auto a consemnat o creştere de 108% faţă de perioada de referinţă din 2006, potrivit reprezentanţilor Unita, cu prime brute subscrise de 145,4 milioane de lei, în timp ce subscrierile aferente asigurarilor CASCO au înregistrat cea mai semnificativă evoluţie, de 138%, până la 143,4 milioane de lei.

BCR Asigurări de Viaţă şi-a dublat primele brute subscrise

BCR Asigurări de Viaţă a înregistrat în primele nouă luni ale anului 2007 o valoare a primelor brute subscrise de 60,52 milioane de lei, depăşind cu 89,13% perioada similară a anului anterior. Valoarea activelor companiei se ridică la 141,30 milioane de lei, în creştere cu 41% comparativ cu perioada similară a anului precedent.Valoarea profitului brut înregistrat în această perioadă este de 3,7 milioane de lei.

Primele nouă luni ale anului 2007 s-au finalizat cu rezultate foarte bune pentru Aviva România, grupul consemnând subscrieri de puţin sub 59,13 milioane de lei, în creştere cu 26,88% comparativ cu perioada similară a anului trecut. În ceea ce priveşte activele, evoluţia a fost de 44,11%, valoarea acestora ajungând la peste 180,93 milioane de lei la 30 septembrie 2007.

"Primele trei trimestre ale anului 2007 au fost extraordinar de dinamice pentru grupul nostru. O creştere de aproape 30% a primelor brute subscrise şi de aproape 45% a activelor sunt rezultate care dovedesc soliditatea businessului şi trecerea acestuia într-o nouă etapă de dezvoltare", a declarat Shah Rouf, CEO Aviva Grup România.

>> O creştere de aproape 30% a primelor brute subscrise şi de aproape 45% a activelor sunt rezultate care dovedesc trecerea business-ului într-o nouă etapă de dezvoltare

Shah Rouf,
CEO Aviva România

>> Îmbunătăţirea rezultatelor a fost favorizată de creşterea controlată a portofoliului, de îmbunătăţirea ratei daunei, în special la asigurările auto

Tudor Moldovan
director general Generali Asigurări

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite