Spunesitu.ro: România în top 10 al celor mai mari edificii de cult din lume. Pe cine mântuieşte Catedrala Mântuirii Neamului?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Catedrala Mântuirii Neamului
Catedrala Mântuirii Neamului

Ce nu i-a ieşit lui Ştefan cel Mare îi iese lui Boc: România se va afla în top 10 cele mai mari edificii de cult din lume. 100 de metri înălţime, 120 de metri lungime şi 70 de metri lăţime. Şase turle, înalte de 51 de metri şi o belvedere situată la aproximativ 95 de metri, adică o înălţime pe care specialiţii o consideră echivalentă unui zgârie-nori de 40 de etaje.

Plus două săli polivalente, situate la o adâncime de 16 metri. Acestea vor fi dimensiunile măreţei Catedrala a Mântuirii Neamului. Însumând o suprafaţă de aproximativ 12.000 de metri pătraţi, Catedrala Mântuirii Neamului va deveni, astfel, a doua catedrală din lume ca mărime. Nu putem înţelege exact care este menirea impunătorului edificiu. Necunoscute sunt căile Domnului. Cert este, însă, că genii ale arhitecturii, precum Michelangelo Buonarroti sau Donato Bramante, doi dintre arhitecţii bazilicii Sf. Petru de la Vatican, ar face bine să îşi scoată caietele, acolo unde sunt, pentru a lua lecţii de la S.C. Vanel Exim SRL Bacău, firma al cărui proiect va sta la baza impunătoarei Catedralei Mântuirii Neamului. Michelangelo ar fi putut lua lecţii de la Vanel.

Citeşte aici topul celor mai mari zece edificii de cult din lume şi intră în dezbatere: ce menire are Catedrala Mântuirii Neamului? Pe cine mântuieşte?

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite