România, luată de vânt

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele mai mari ravagii ale vântului puternic au fost în sudul ţării. La Bucureşti, mai multe maşini au fost distruse de copacii care s-au prăbuşit, iar la Craiova automobilele au fost

Cele mai mari ravagii ale vântului puternic au fost în sudul ţării. La Bucureşti, mai multe maşini au fost distruse de copacii care s-au prăbuşit, iar la Craiova automobilele au fost avariate după ce vântul puternic a smuls acoperişul unui bloc. Previziunile meteorologilor nu sunt prea bune pentru următoarele zile. Până mâine noapte, sudul ţării este avertizat cu Cod galben.

Vijeliile nu se vor opri până marţi noapte, mai spun meteorologii. Ei avertizează că vântul va bătea cu viteze de până la 70 de kilometri pe oră şi se aşteaptă şi la ploaie, lapoviţă şi chiar ninsoare. Autorităţile din Capitală au intrat ieri după-amiază în alertă.

"Le-am cerut operatorilor care se ocupă cu deszăpezirea să fie pregătiţi cu material antiderapant, pentru că ne aşteptăm la precipitaţii şi temperaturi scăzute", ne-a declarat viceprimarul general Răzvan Murgeanu.

Pompierii bucureşteni au avut ieri 10 intervenţii pentru înlăturarea copacilor căzuţi sau a unor acoperişuri smulse de vijelie. Vântul puternic a afectat şi Dobrogea, iar navele aflate în largul Mării Negre au primit atenţionare de furtună. Porturile au fost şi ele închise pentru că vântul bate în larg cu viteză de 90 de kilometri pe oră, iar la ţărm cu 70 de kilometri pe oră.

Potrivit Ministerului Internelor şi Reformei Administrative, 45 de localităţi din Dolj, Olt, Caraş-Severin, Teleorman şi Ilfov au rămas fără curent electric. În judeţul Mehedinţi, câteva familii au rămas izolate, ieri, după ce mai multe râuri au ieşit din matcă. Vama Porţile de Fier a fost inundată, iar apa de pe carosabil depăşea în unele zone o jumătate de metru.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite