România, pe locul 13 în topul poluatorilor europeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un site al producătorilor de energie arată că România se situează pe locul 13 în topul poluatorilor din Europa, cu 34,5 milioane de tone de CO2 emise pe an. Pe primele locuri se află

Un site al producătorilor de energie arată că România se situează pe locul 13 în topul poluatorilor din Europa, cu 34,5 milioane de tone de CO2 emise pe an. Pe primele locuri se află Germania (356 milioane tone), Marea Britanie (212 milioane tone) şi Polonia (166 milioane tone).

În topul mondial al poluatorilor, România se află pe locul 33. Cel mai mare poluator al lumii îl reprezintă Statele Unite ale Americii, cu 2,79 miliarde tone de CO2 pe an, urmate de China (2,68 milioane tone) şi Rusia (661 milioane tone), arată pagina de web carma.org.

Pe site sunt publicate date despre 50.000 de electrocentrale de pe glob. Oricine se poate convinge cât gaz emite în atmosferă electrocentrala din regiunea unde locuieşte. Vizitatorii pot vedea pe site date despre emisiile de dioxid de carbon din anul 2000, din prezent şi prognoze.

Producătorii sunt marcaţi cu cerculeţe în funcţie de gradul de poluare: cele roşii înseamnă că electrocentrala poluează puternic, emite mai multe impurităţi decât energia pe care o produce. Cele verzi indică electrocentralele care nu poluează. Între acestea sunt cele colorate cu portocaliu, galben şi albastru, care semnifică stadii medii de poluare.

România este marcată cu o bulină albastră, dar electrocentrala Drobeta CPL din judeţul Mehedinţi este însemnată cu o bulină roşie.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite