România, lăudată pentru implementarea directivei apei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un oficial european a lăudat ieri România pentru progresele făcute în privinţa adoptării politicilor europene ale apei. Helmut Bloech, directorul departamentului pentru protecţia apelor

Un oficial european a lăudat ieri România pentru progresele făcute în privinţa adoptării politicilor europene ale apei.

Helmut Bloech, directorul departamentului pentru protecţia apelor şi mediului marin, a declarat ieri pentru "Adevărul" că România se află în topul primelor 10 ţări europene care au avut evoluţii vizibile pentru protecţia apelor în ultimul an.

"România are probleme similare celor pe care le-a avut Austria în 1995, când s-a integrat. Dar ţara are capacitatea tehnică să implementeze toate măsurile pe care şi le-a asumat prin tratat", a spus Helmut Bloech. În opinia acestuia, România, spre deosebire de celelalte ţări, a avut un rol foarte activ în intervalul cât a fost preşedinta comisiei internaţionale pentru fluviul Dunărea.

"Mă ocup de peste 10 ani de această comisie şi pot să spun că ţara dumneavoastră e în primele trei state cele mai active", a afirmat Bloech.

Oficialul a adăugat că Ministerul Mediului ar trebui să organizeze workshopuri prin care să-i înveţe pe oameni cum să facă proiecte de mediu. "Primele proiecte sunt mai greu de făcut, ca şi când ai urca pentru prima dată un munte.

Ar trebui să aveţi nişte modele de proiecte şi apoi va fi mult mai uşor", a completat Helmut Bloech. În privinţa folosirii apelor în scopuri economice, oficialul european spune că România, alături de Bulgaria, a redus vizibil poluarea de pe râuri. (Andreea Ofiţeru)

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite