România îi pune pe fugă pe investitorii străini - Revista presei interne

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa internă scrie despre problemele de care se lovesc investitorii străini în România, de ce crede Oprescu că a pierdut Geoană alegerile şi românii ar putea avea salariile îngheţate. Printre alte subiecte, aproape 100 de spitale româneşti nu ar trece testul septic, Bulevardul Aviatorilor a fost lăsat de izbelişte în ultimii 10 an.

România îi pune pe fugă pe investitorii străini

Din ce în ce mai mulţi întreprinzători mici şi mijlocii veniţi din statele vestice se lovesc de birocraţie, corupţie şi infrastructura deficitară şi decid să-şi mute afacerile în alte ţări, scrie Evz. Mulţi fermieri din Elveţia visează să emigreze în România, unde pot cumpăra şi administra suprafeţe mari de pământ, în timp ce la ei în ţară terenurile sunt mici şi din ce în ce mai puţine.

Sorin Oprescu: "Geoană a pierdut de fraier alegerile"

Într-un interviu neconvenţional cu Marius Tucă, primarul general al Capitalei Sorin Oprescu face o analiză "politico-administrativă" a ultimilor doi ani. Întrebat de ce crede că a pierdut Mircea Geoană alegerile, Oprescu a răspuns: "De fraier a pierdut. Niciodată în România nu o să se mai vadă o coaliţie atât de puternică. Două coaliţii care se confruntă. La un moment dat aveam impresia că şi Mircea Geoană, şi Traian Băsescu sunt în afara jocului. Era pur şi simpu la unii dorinţa de a a schimba, la alţii dorinţa de a păstra", scrie Jurnalul Naţional.

Românii ar putea avea salariile îngheţate

Dacă nu va mai restructura cel puţin10.000 de bugetari, România ar putea ajunge în situaţia de îngheţa salariile, a declarat economistul Daniel Dăianu. România ar putea ajunge în situaţia de a îngheţa salariile, dacă nu va mai restructura cel puţin 10.000 de oameni din sectorul public, a avertizat economistul Daniel Dăianu. "Eu cred că, dacă în 2011, nu suntem capabili să eliberăm din sectorul public un număr important de oameni, e vorba de 10.000 de persoane, vom fi obligaţi de circumstanţe să îngheţăm salariile, fiindcă ajustarea trebuie să se producă", a spus Dăianu, citat de Cotidianul.

Aproape 100 de spitale româneşti nu ar trece testul septic

Doar 15 - maxim 20 dintre cele 450 de spitale româneşti s-ar putea acredita, dacă procesul s-ar face conform normelor europene, spune Vasile Astărăstoae, preşedintele Colegiului Medicilor din România, pentru Gândul. Ca să treacă testul european, spitalele noastre ar trebui să investească sume uriaşe, pe care însă nu le au. Consilierul ministrului Sănătăţii, Molnar Geza, preşedintele Societăţii Române de Epidemiologie, dă şi un procent: maxim 80% (adică aproape 100) dintre spitale ar trece testul septic, dacă se mai pun la punct cu respectarea normelor legale.

Cum să distrugi un monument în numai 10 ani

Reabilitarea uneia dintre cele mai aglomerate artere din Bucureşti - Bulevardul Aviatorilor - a fost tergiversată timp de un deceniu din simple motive de procedură. Urmarea: sub mandatele a cinci primari generali, mulţi şoferi şi-au băgat maşinile în service, iar patrimoniul cultural a fost serios afectat. e vorbit, s-a vorbit deseori despre necesitatea unei reabilitări temeinice a carosabilului, care s-ar ridica la câteva milioane de euro, dar intervenţiile s-au redus la câteva cârpeli. Motivul este surprinzător: după cum a aflat RL, Bulevardul Aviatorilor a fost lăsat de izbelişte în ultimii 10 ani din cauza unor proceduri: autorităţile au tergiversat emiterea unei autorizaţii de începere a lucrărilor, respectiv Planul de Urbanism Zonal.


Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite