România, inclusă în traseul drogurilor sud-americane

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit cotidianului finlandez "Helsingin Sanomat", directorul Europol, Max Peter Ratzel, a declarat că traficanţii transatlantici de cocaină şi-au schimbat modul de operare şi au inclus

Potrivit cotidianului finlandez "Helsingin Sanomat", directorul Europol, Max Peter Ratzel, a declarat că traficanţii transatlantici de cocaină şi-au schimbat modul de operare şi au inclus România şi Bulgaria pe traseul drogurilor: "Cocaina este ascunsă în containere care circulă din Gibraltar până în Marea Neagră, în România şi Bulgaria, ambele ţări având serioase probleme cu sărăcia şi corupţia. De acolo, e mult mai uşor să continue contrabanda".

Poliţiştii români cunosc această situaţie, dar spun că ruta respectivă nu este însă una dintre cele mai utilizate de către traficanţii respectivi.

"Într-adevăr, este o situaţie reală, dar nu este o noutate faptul că traficanţii din America de Sud au inclus România şi Bulgaria în traseul drogurilor către ţări ca Germania, Olanda sau Marea Britanie. Ruta la care se referă însă directorul Europol nu este una dintre cele mai des folosite şi, mai mult decât atât, în acest trafic nu sunt implicaţi cetăţeni români", a declarat ieri, pentru "Adevărul", comisarul-şef Sorin Oprea, şeful Direcţiei Generale de Combatere a Crimei Organizate şi Antidrog din IGPR.

Cotidianul finlandez mai scoate în evidenţă un aspect punctat de Ratzel, care a explicat că nivelul corupţiei din România şi Bulgaria este foarte ridicat, ca urmare a faptului că poliţiştii sunt plătiţi foarte prost: "Chiar un ministru mi-a spus că nu poate trăi din salariu". Şeful DGCCOA, Sorin Oprea, neagă însă acest lucru, susţinând că "nivelul de corupţie al poliţiştilor de la Antidrog este foarte aproape de zero, iar nivelul de salarizare nu este cel mai scăzut din ţară".

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite