In Romania, inchisoarea nu-i facuta pentru VIP-uri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

In timp ce Justitia este zguduita de tot felul de scandaluri si procurorii sunt acuzati de dosirea unor dosare, "pestii mari", cei retinuti si incatusati de mascati, aproape ca au si uitat mirosul

In timp ce Justitia este zguduita de tot felul de scandaluri si procurorii sunt acuzati de dosirea unor dosare, "pestii mari", cei retinuti si incatusati de mascati, aproape ca au si uitat mirosul gratiilor. Persoane cu greutate, arestate si eliberate in scurt timp, ar putea transforma anul 2005 in unul al jocului de-a arestul. Seria marilor retineri a fost deschisa de Nicolae Mischie, baron de Gorj, incatusat in ianuarie pentru... cinci zile. Cercetat pentru prejudicii de sute de mii de dolari, Mischie a devenit peste noapte din acuzat - victima. La fel s-a intamplat si cu fostul primar al Bacaului, Dumitru Sechelariu. Arestat si eliberat de trei ori, Seche a suportat cu greu regimul de detentie. El a dat veritabile spectacole in salile de judecata, plangand cu lacrimi de crocodil pentru soarta grea pe care trebuia sa o suporte in spatele gratiilor. Tot pe plans s-a pus si Corneliu Iacubov, care s-a trezit incatusat, fiind acuzat initial pentru prejudicierea RAFO cu 700 miliarde de lei. Acum, Iacubov e liber si acuzat de o infractiune care n-are nici o legatura cu cele pentru care a fost arestat. Ba mai mult, dupa trei luni petrecute la zdup, si-a luat si o vacanta... in Austria si Monte Carlo. De altfel, toate arestarile rasunatoare din dosarul "RAFO" s-au dovedit apa de ploaie, fiind eliberati, rand pe rand, fratii Iancu, dar si cel acuzat de complicitate cu Iacubov, Toader Gaurean.
Intai arestati, si dupa aceea nedovediti
Sirianul Zaher Iskandarani, cel despre care se spunea ca are stranse legaturi cu PSD, nu a putut fi tinut in arest decat doua saptamani. Si asta pentru ca procurorii nu au putut aduna dovezi graitoare despre eventualele sale infractiuni de contrabanda cu tigari. De altfel, Iskandarani a iesit oarecum victorios din povestea cu arestarea. In pledoaria sa in fata instantei a aratat ca el este un om cu bani care nu iese niciodata din casa fara cateva mii de euro. Cea mai spectaculoasa eliberare ramane, fara indoiala, cea a fostului lider al minerilor Miron Cozma. Gratiat, reincarcerat si iar eliberat, Cozma s-a dezlantuit la iesirea din Penitenciarul Rahova acuzand procurorii ca fabrica dosare. Acum s-a retras in Timisoara si incearca sa uite viata de dupa gratii.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite