România încearcă marea cu degetul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Naţionala masculină se bate pentru un loc la Campionatul Mondial de anul viitor, din Italia. Tricolorii au nevoie de cel puţin două victorii în turneul din Portugalia care începe miercuri. Miercuri, în localitatea lusitană Povoa de Varzim, va debuta cea de-a doua rundă de calificare la Mondiale, România aflându-se în grupa G.

Pentru a obţine un loc în ultima fază de calificare la Campionatul Mondial din Italia, naţionala ţării noastre are nevoie de cel puţin două victorii în Portugalia, selecţionata României fiind în serie cu Grecia, Slovenia, Danemarca şi cu prima reprezentativă a ţării-gazdă.

Primul meci al tricolorilor va fi, joi, cu formaţia Sloveniei. Urmează apoi partidele cu Portugalia, vineri, şi cu Grecia, sâmbătă. Duminică, jucătorii antrenaţi de Stelian Moculescu vor întâlni Danemarca în, probabil, cel mai uşor meci din grupă.

După cum a precizat tehnicianul echipei naţionale, calificarea în faza următoare, a treia, este foarte dificil de obţinut. „Un club din Grecia a fost la un pas să cucerească Liga Campionilor anul acesta, anume Iraklis Salonic, ceea ce spune multe.

Portugalia şi Slovenia sunt obişnuite cu această fază a competiţiei, în timp ce noi suntem singura echipă care a trecut prin prima rundă de calificare. Va fi destul de greu, însă am încredere în echipă”, a precizat Moculescu.

AM PUTEA ÎNTÂLNI POLONIA

În cazul în care România ar accede în ultima fază a grupelor, tricolorii ar putea să joace împotriva vicecampioanei mondiale, Polonia. În serie cu Polonia a mai fost repartizată Franţa, naţională care, în urmă cu trei ani, la Campionatul Mondial din Japonia, a terminat pe locul şase.

Pentru a evita aceste echipe, jucătorii primei reprezentative au nevoie de trei victorii în Portugalia, caz în care vor întâlni, mai departe, Serbia, a patra forţă mondială, şi Spania, grupare care nu a acces în primele zece echipe la Mondiale.

Formaţia care va câştiga turneul din Povoa de Varzim va ajunge în grupa J, alături de Bulgaria, naţională medaliată cu bronz la Campionatul Mondial.

AM ÎNVINS TURCIA ÎN AMICALE

Echipa naţională de volei masculin a României a câştigat trei dintre cele patru meciuri de pregătire disputate împotriva reprezentativei similare a Turciei, la Complexul Olimpic de la Izvorani.

Naţionala condusă de Stelian Moculescu a învins în trei din partidele jucate pe parcursul ultimelor patru zile, 3-2, 3-1, 3-0, şi a pierdut una, cu scorul de 2-3. După aceste partide de verificare, selecţionerul a stabilit lotul de jucători pentru preliminariile din Portugalia, care vor începe miercuri.

Dublă victorie în Liga Europeană

Reprezentativa feminină de volei a României a învins, sâmbătă, la Constanţa, cu scorul de 3-0, selecţionata similară a Turciei, în al doilea meci din grupa B a Ligii Europene. În primul meci, disputat vineri, tricolorele s-au impus cu 3-2. „Chiar dacă pare paradoxal, în primele două seturi meciul a fost mai greu decât cel de vineri.

Turcia este o echipă frumoasă şi cu siguranţă va pune probleme şi celorlalte formaţii. Am fost conduşi în cel de-al doilea set, dar am revenit în final şi acest lucru a fost hortărâtor”, a declarat antrenorul Paul Bogdan. Turneul final al Ligii Europene va avea loc în 11-12 iulie la Kayseri (Turcia).

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite