Romania are gaze pe teava cat pentru o luna

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Celula de criza la guvern Premierul ii convoaca, astazi, la Palatul Victoria, pe ministrii si sefii autoritatilor implicate in gestionarea problemei energetice. "Va fi analizata situatia

Celula de criza la guvern Premierul ii convoaca, astazi, la Palatul Victoria, pe ministrii si sefii autoritatilor implicate in gestionarea problemei energetice. "Va fi analizata situatia aprovizionarii cu gaze naturale si vor fi identificate solutii pentruca furnizarea de gaze catre populatie sa nu fie afectata si pentru ca intreprinderile sa functioneze, din acest punct de vedere, la parametri normali", a precizat Oana Marinescu.
DUPA CE GAZPROM a redus livrarea de gaze catre Romania cu 4 milioane metri cubi, specialistii din cadrul Ministerului Economiei si Comertului au calculat ca tara noastra mai dispune de o rezerva cat pentru 35 de zile. Desi Codrut Seres, ministrul economiei si comertului, i-a transmis o scrisoare oficiala guvernului rus,prin care solicita pentru Romania o livrare a gazelor in termeni contractuali, Gazprom a redus, ieri, cu 4 milioane mc de gaze livrarea catre Romania, din cele 21 milioane mc cate erau negociate. Romania importa din Rusia anual 3,5 miliarde mc din necesarul de 16 miliarde mc. Pretul negociat de autoritatile romane cu Gazprom pentru 2006 este de 285 USD/1.000 mc. Autoritatile romane asigura insa populatia ca nu va suferi in urma micsorarii cantitatii de gaze rusesti livrate in Romania: "Dintr-un total de 74 milioane mc de gaze prevazute pentru aceasta perioada, 21 milioane mc sunt gaze din import. Dar scaderea livrarii - cu 19,4 la suta - nu va afecta populatia. Aceasta va avea intaietate in aprovizionare", ne-a declarat Gheorghe Pogea, ministru de stat pentru coordonarea activitatilor economice.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite