In Romania s-au fraudat 4,5 milioane de euro din fondurile UE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

In Romania s-au inregistrat cele mai multe cazuri de persoane intrate sub urmarire penala pentru fraudarea fondurilor comunitare europene, comparativ cu situatia din celelalte 11 state aflate in

In Romania s-au inregistrat cele mai multe cazuri de persoane intrate sub urmarire penala pentru fraudarea fondurilor comunitare europene, comparativ cu situatia din celelalte 11 state aflate in ultimul val de aderare la Uniunea Europeana, a declarat secretarul de stat Teodor Chiuariu (foto), seful Departamentului pentru Lupta Antifrauda (DLAF) cu ocazia lansarii oficiale a acestui organism. Departamentul functioneaza in subordinea ministrului delegat Cristian David, are ca principal scop sa protejeze interesele financiare ale UE in Romania si este unicul punct de contact in relatia guvernului cu Oficiul European de lupta antifrauda al UE (OLAF).
O singura condamnare
Potrivit datelor prezentate de Chiuariu, in urma celor 47 de controale efectuate in 2005 de DLAF, impreuna cu Departamentul National Anticoruptie (DNA), Garda Financiara si Politia economica, s-au descoperit 22 de fraude, majoritatea privind fonduri din programul PHARE. OLAF a transmis in Romania sase dosare referitoare la programele Leonardo da Vinci, SAPARD si Life. Toate aceste dosare au fost inaintate DNA. Pana in prezent, numai o singura persoana a fost condamnata de justitie pentru aceasta infractiune, a precizat Teodor Chiuariu. Valoarea estimata a prejudiciilor cauzate prin fraudarea in anul 2005 a banilor comunitari este de 4,5 milioane de euro, dintre care au fost recuperate de justitie 350.000 de euro.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite