România a convins-o pe Hillary să susţină avortul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Hillary Clinton a pledat în favoarea dreptului la avort, într-o dezbatere pe tema credinţei şi valorilor morale, la care a participat şi Barack Obama. Potrivit “The New York Times”, o

Hillary Clinton a pledat în favoarea dreptului la avort, într-o dezbatere pe tema credinţei şi valorilor morale, la care a participat şi Barack Obama.

Potrivit “The New York Times”, o vizită în România şi una în China au conturat poziţia fostei prime doamne în legătură cu acest subiect sensibil pentru mulţi americani.

Doamna Clinton a afirmat că este de acord cu avortul, folosind cazurile Chinei şi României drept exemple. “Am fost în ţări care au adoptat politici foarte diferite în acest domeniu (…) China - (unde) am criticat politica copilului unic a guvernului chinez, care a dus la avorturi şi sterilizări forţate; la scurt timp după aceea am fost în România”, a adăugat Clinton.

“Acolo am întâlnit femei care au trăit în comunism în anii ‘70 şi ‘80 şi care erau forţate să aducă pe lume cât mai mulţi copii, pentru binele statului. Avortul era interzis, femeile erau supuse la controale medicale forţate şi erau urmărite de poliţia secretă.

Atât de mulţi copii au fost abandonaţi şi lăsaţi în orfelinate încât, din păcate, aceasta a dus la o epidemie de SIDA”, a mai spus Clinton. La rândul său, Obama a afirmat că “adopţia este o opţiune”, dar că şi el  este un susţinător al dreptului la avort.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite