România, pe locul şapte în UE la deficitul comercial avut în primele două luni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România s-a clasat în primele două luni din acest an pe locul şapte între statele Uniunii Europene (UE) cu un nivel ridicat al deficitului comercial, cu 1,4 miliarde euro, potrivit datelor publicate astăzi de biroul european de statistică, Eurostat.

În perioada ianuarie - februarie 2009, deficitul comercial al României s-a redus cu 53%  faţă de perioada similară a anului trecut, după ce importurile s-au diminuat cu 36%, iar exporturile au fost cu 26% mai mici decât în luna perioada din 2008, potrivit calculelor Eurostat.

România a exportat, în primele două luni din acest an, bunuri în valoare de 4 miliarde euro, cu 1,4 miliarde euro mai puţin decât în aceeaşi perioadă a anului trecut. Importurile s-au cifrat la 5,4 miliarde euro, în scădere cu 3 miliarde euro în acelaşi interval.

În primele două luni, cele mai mari deficite comerciale au fost înregistrate  în Marea Britanie (16 miliarde euro), Franţa (10,6 miliarde euro), Spania (10,3 miliarde euro), Grecia (4,6 miliarde euro), Italia (4,5 miliarde euro) şi Portugalia (2,5 miliarde euro).

Pe de altă parte, Germania, Olanda şi Irlanda au avut, în acest interval din 2009, cele mai mari excedente, de 15,8 miliarde euro, 6,3 miliarde euro, respectiv 5,6 miliarde euro.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite