Videanu: Gazprom vine în România în octombrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul economiei, Adriean Videanu, a spus că o delegaţie a celui mai mare producător de gaze din lume, compania rusă Gazprom, va sosi în România în a doua parte a lunii octombrie, pentru continuarea discuţiilor purtate în ultimul an între cele două părţi.

Citiţi şi:


"Chiar vineri (25 septembrie - n.r.), mi-a confirmat Aleksandr Medvedev, vicepreşedintele Gazprom, că delegaţia rusă va sosi în România în a doua parte a lunii octombrie. Iniţial, trebuia să ne vedem la începutul lui octombrie, dar nu puteam eu în acea perioadă. În ceea ce priveşte subiectele ce urmează a fi dezbătute, acestea sunt continuarea discuţiilor avute până acum şi poate chiar o aprofundare a lor", a zis Videanu pentru NewsIn.

Videanu a zis că România va pune la dispoziţie datele necesare pentru ca Rusia să facă studiile de fezabilitate de care are nevoie pentru realizarea proiectului gazoductului South Stream, dar că obiectivul politic al României rămâne proiectul gazoductului Nabucco. Citeşte aici ceea ce nu s-a spus încă despre proiectul Nabucco (analiză Foreign Policy).

  • Nabucco va lega Marea Caspică de Austria, tranzitând Turcia, pentru a reduce dependenţa Europei de gazul rusesc.
  • Conducta Nabucco va porni din Turcia, trecând prin Bulgaria, România şi Ungaria, şi va ajunge până în apropierea Baumgarten (vestul Baumgarten) – având o lungime totală de 3.300 km.
  • Nabucco ar putea fi dată în folosinţă în 2014.


Ministerul Economiei: Suntem în discuţii avansate pentru Nabucco

Gazprom vrea să facă depozite în Dobrogea

Producătorul de gaze român Romgaz şi Gazprom urmăresc înfiinţarea unei companii mixte pentru realizarea unor depozite de gaze pe teritoriul României. „Analizăm câteva spaţii, pe care le vom prezenta ruşilor până la finele anului. Condiţia este să fie la maximum 250 de kilometri de conducta de tranzit“, a declarat directorul general al Romgaz, Marcel Piteiu. Oficialii Romgaz au subliniat că realizarea acestor depozite nu are nicio legătură cu poziţia pe care o va avea România în proiectul gazoductului rusesc South Stream, care va transporta gaze în Balcani prin Marea Neagră. Citiţi aici mai multe pe această temă.

image
Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite