România şi Bulgaria, unite printr-un coridor ecologic în zona Dunării

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Judeţean Mehedinţi va demara în perioada imediat următoare un proiect pentru evaluarea şi conservarea biodiversităţii zonei Dunării, în regiunea transfrontalieră

Consiliul Judeţean Mehedinţi va demara în perioada imediat următoare un proiect pentru evaluarea şi conservarea biodiversităţii zonei Dunării, în regiunea transfrontalieră româno-bulgară.

Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Mehedinţi, Marius Bălu, obiectivul principal al acestui proiect este crearea unui coridor ecologic în perimetrul localităţilor româneşti Pristol-Gârla Mare-Vrata-Salcia şi Vidin-Bregovo-Vrf-Novo Selo din Bulgaria.

"Printre priorităţile acestui proiect se află ţinte precum realizarea planului de conservare a biodiversităţii, cu accent pe habitatele naturale, puternic afectate de activităţile agricole şi hidroameliorative", a declarat Marius Bălu, citat de Agerpres.

Fonduri de 100.000 de euro

În acelaşi timp, proiectul include o serie de măsuri de protecţie a mediului, dintre care cea mai importantă vizează atenuarea efectului deşertificării. Totodată, mai multe acţiuni de conştientizare şi de informare a populaţiei vor atrage atenţia asupra necesităţii stopării poluării cursurilor de apă, a suprafeţelor silvice şi a perimetrelor în care sunt identificate plante, animale, păsări şi peşti în pericol de dispariţie.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite