Români implicaţi în tentativa de răpire a moştenitoarei imperiului Swarovski

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Moştenitoarea imperiului cristalelor Swarovski, Fiona Swarovski, soţia ministrului austriac de finanţe Karl Heinz Grasser, putea fi, conform ediţiei de ieri a ziarului "Kronen-Zeitung", ţinta

Moştenitoarea imperiului cristalelor Swarovski, Fiona Swarovski, soţia ministrului austriac de finanţe Karl Heinz Grasser, putea fi, conform ediţiei de ieri a ziarului "Kronen-Zeitung", ţinta unui plan de răpire organizat de o bandă de români, care intenţionau să intre în reşedinţa cuplului pentru a o răpi pe întreprinzătoarea austriacă, informează APA.
Informaţiile despre existenţa acestui plan au fost furnizate tot de un român aflat în arest la Innsbruck, care ar fi urmat să ajute la executarea loviturii. Oficiul criminalistic federal a declarat doar că a pus la dispoziţia cuplului echipe specializate Cobra pentru protecţie şi că ancheta continuă în toate direcţiile.
Banda a pregătit, se pare, fotografii cu proprietăţile cuplului şi sistemele de alarmă din interiorul lor, unităţile de comando ale poliţiei fiind trimise urgent la Kitzbuehel şi Viena, reşedinţa Fionei, respectiv a lui Grasser.
Purtătorul de cuvânt al oficiului criminalistic federal, Gerald Hesztera, a refuzat să dea detalii presei, pentru a nu impieta cursul anchetei internaţionale declanşate în acest caz. În urma descoperirii planului, cuplul Fiona Swarovski - Karl Heinz Grasser se află sub supraveghere 24 de ore din 24.
Potrivit Associated Press din Viena, banda de români voia s-o răpească pe moştenitoarea "imperiului" Swarovski în scopul obţinerii unei sume de bani prin răscumpărare.
Poliţia din provincia austriacă Tyrol, unde îşi are sediul Swarovski Crystal Company, a confirmat prezenţa forţei de elită austriece Cobra. Potrivit sursei, este supravegheată una dintre reşedinţele Fionei (41 de ani) din staţiunea de schi Kitzbuehel. Ca măsură de precauţie, o altă unitate de poliţie a fost desfăşurată pentru a asigura paza pentru Grasser (37 de ani), cu toate că nu se ştie clar dacă şi acesta era inclus în planul de răpire. Fiona Swarovski şi Karl Heinz Grasser s-au căsătorit în luna octombrie 2005.
Televiziunea de stat austriacă a anunţat la rândul său că poliţia a demarat o operaţiune de căutare a mai multor membri ai bandei de infractori care au pus la cale răpirea.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite