Români care vin acasă cu gândul să se întoarcă mai repede la muncă în Europa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Românii care s-au întors ieri în ţară pe Nădlac ca să-şi petreacă Sărbătorile alături de cei dragi şi cu care am stat de vorbă ne-au spus că munca lor peste graniţă merită orice

Românii care s-au întors ieri în ţară pe Nădlac ca să-şi petreacă Sărbătorile alături de cei dragi şi cu care am stat de vorbă ne-au spus că munca lor peste graniţă merită orice sacrificiu datorită câştigurilor foarte mari. Dorul de familie este sentimentul predominant. Ceea ce nu-i împiedică însă să-şi dorească să se întoarcă cât mai repede în ţara în care muncesc, după cum ne-au mărturisit.

"Muncim româneşte, pe salarii europene"

Cîşlaru Maricel este originar din Bucureşti şi, de trei ani, a plecat la muncă în Italia. Ieri s-a întors în România pentru a-şi petrece Sărbătorile de Paşte alături de familie. Ne spune că nu se grăbeşte să se întoarcă în ţară definitiv pentru că salariile din România sunt mici. "De trei ani sunt plecat la muncă în Italia, dar nu-mi pare rău. E greu în Italia, dar în România niciodată nu va fi ca acolo. Pot să spun că muncim ca în România, însă pe salarii europene, şi, ceea ce este cel mai important pentru noi, e că suntem apreciaţi.

Aici, în România, avem altă mentalitate, ne lovim pe la spate, nu ne ajutăm între noi, nu ne apreciem. În schimb, în străinătate, românii care muncesc sunt apreciaţi", ne-a declarat bărbatul. Nu a venit încărcat cu bagaje, în schimb a venit cu buzunarele pline de bani şi vrea să cumpere celor dragi tot ce-şi doresc din România.

Salariile mici din ţară, principala nemulţumire

"Mie îmi lipseşte foarte mult şi România. Şi, mai ales, copilul. Eu nu mă mai întorc pentru că m-am căsătorit acolo, dar sunt foarte mulţi români care suferă de dorul copiilor, al familiilor şi nu ar mai sta să se chinuie în străinătate dacă ar avea posibilităţi de câştiguri mai bune în România", ne-a spus Elena Creţu, originară din localitatea gorjeană Vladimiri, care este plecată de doi ani în Italia. Femeia este convinsă că, dacă în România s-ar da salarii mai mari, mulţi români ar face cale-ntoarsă. Mai ales cei care au lăsat în ţară soţi, soţii şi copii.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite