CEO-ul de la Banca Românească pleacă - Revista presei economice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa economică de astăzi scrie despre plecarea CEO-ului de la Banca Românească, pregătirea turbinelor pentru o piaţă de zeci de miliarde de euro de către Siemens sau trimiterea clienţilor la service-uri neautorizate de către unii asiguratori. Printre alte subiecte, CNVM respinge pragurile de deţinere, iar Finanţele au vândut obligaţiuni la 3 ani de 570 milioane lei.


CEO-ul de la Banca Românească pleacă

. Andreas Maragkoudakis, 65 de ani, se va retrage din funcţia de director general al Băncii Româneşti, urmând să se pensioneze de la 1 iulie, după patru ani în care a condus afacerile filialei locale a grupului elen National Bank of Greece. Interimatul urmează să fie asigurat de Crina Cosma, 58 de ani, în prezent director general adjunct, afirmă surse bancare. În timpul mandatului lui Maragkoudakis cota de piaţă a băncii a urcat de la sub 2% la circa 3,5%, scrie Ziarul Finanaciar.

Siemens pregăteşte turbinele pentru o piaţă de zeci de mld. euro. Gigantul german Siemens, unul dintre principalii producători mondiali de turbine eoliene, intenţionează să intre pe această piaţă şi în România, business cu un potenţial de câteva zeci de miliarde euro, şi va participa la toate licitaţiile ce vor fi organizate de investitorii de profil, au declarat oficialii companiei, citaţi de Business Standard.

Asiguratorii îşi trimit clienţii la service-uri neautorizate. Unele societăţi de asigurare forţează posesorii poliţelor de asigurare să apeleze la reparatori neautorizaţi de către constructor sub pretextul firav al reducerii costurilor, potrivit Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Automobile din România (APIA). Repararea automobilului în unităţi neautorizate are următoarele riscuri: calitatea reparaţiilor nu corespunde normelor cerute de către constructor, fapt ce duce la pierderea garanţiei, neutilizarea de piese de origine poate conduce la afectarea performanţelor şi siguranţei automobilului, scrie Wall Street.

CNVM respinge pragurile de deţinere. Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare respinge pragurile de deţinere pentru emitenţi, dar consideră în acelaşi timp că atât timp cât societăţile de tipul SIF nu sunt reglementate prin directive europene pot avea un regim special, a declarat Gabriela Anghelache, preşedintele CNVM, potrivit Curierul Naţional.

Finanţele au vândut obligaţiuni la 3 ani de 570 milioane lei. Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a plasat, ieri, obligaţiuni de stat de tip benchmark, cu maturitate la trei ani şi patru luni, în valoare de 570,2 milioane lei (134,7 milioane euro), la un randament mediu anual de 11,18%, în urcare faţă de cel acceptat la licitaţia anterioară. În a cincea licitaţie de titluri de stat din această lună, Finanţele au atras cu un sfert mai puţin decât valoarea de 750 milioane lei anunţată iniţial, iar randamentul maxim acceptat a fost de 11,25% pe an, anunţă Bursa.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite