Româncele ucise erau văduve şi munceau pentru copii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

stradă din Israel. Au rugat-o să nu se mai întoarcă acolo. Ea nu a luat în calcul aceste semne. "Trebuie să îmi ajut băiatul. După ce acesta îşi va termina şcoala, mă voi întoarce în

stradă din Israel. Au rugat-o să nu se mai întoarcă acolo. Ea nu a luat în calcul aceste semne. "Trebuie să îmi ajut băiatul. După ce acesta îşi va termina şcoala, mă voi întoarce în ţară". Nicolae-Robert, fiul Rosaliei, are 25 de ani şi este student la o facultate din Cluj.

Strângea bani pentru nunta fiicei
A doua victimă din România, Boda Piroska, locuia în Zalău şi plecase în Israel în urmă cu patru ani, pentru a câştiga banii necesari tratamentului de care avea nevoie soţul său, grav bolnav, informează Rompres. Boda Piroska avea 50 de ani şi lucra ca menajeră. În urma ei au rămas doi copii, Robert, de 29 de ani, şi Reka, de 21 de ani. Pe soţul său, Csaba, l-a îngropat în luna decembrie. Femeia a continuat să lucreze în Israel pentru a-i putea organiza cum se cuvine nunta fiicei sale, Reka.

Potrivit legii israeliene, familiile persoanelor ce au suferit din cauza atentatelor teroriste primesc despăgubiri. În ce-o priveşte pe cea rănită, totul depinde de gravitatea plăgii şi de urmările ei. După încheierea formalităţilor oficiale de către autorităţi, celor două victime li se va face o slujbă religioasă la o biserică catolică din Israel. Apoi, cu o cursă El-Al, cele două coşciuge vor fi aduse la Bucureşti, iar ulterior în localităţile natale. Toate cheltuielile legate de aceste triste evenimente sunt suportate de statul israelian. Întrucât, azi, miercuri, în Israel e o mare sărbătoare şi nu se lucrează, formalităţile vor fi încheiate probabil joi, iar vineri corpurile victimelor vor fi aduse în ţară.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite