„Românce care terorizează mamele şi copiii din parc” - Revista presei spaniole

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O piaţă din  localitatea Gijon, Asturias, unde se joacă de obicei mulţi copii, este terorizată de un grup de mame de naţionalitate română. Spaniolii spun că micuţii români care se joacă în parc le bat copiii, iar dacă încearcă să intervină, mamele acestora se năpustesc în grup asupra părinţilor, înjurându-i şi lovindu-i.

„Spaniolii întâmpinăm mai multe dificultăţi în a învăţa o limbă deoarece avem o fonetică mai restrânsă”, publică ziarul spaniol „La Opinion de Zamora”.

Un reportaj în care profesorii de la o şcoală din Zamora observă uşurinţa cu care copiii români şi bulgari învaţă spaniola, faţă de cei spanioli care au mai mari dificultăţi în a învăţa o limbă străină. Principalul motiv este fonetica redusă din limba spaniolă faţă de alte limbi europene.

„18.000 de români care locuiesc în provincie sunt chemaţi la urne în data de 30 noiembrie”
, scrie „La Tribuna de Ciudad Real”.

Guvernul român a organizat două colegii electorale pentru românii care locuiesc în provincia Ciudad Real, şi 20 în toată Spania. Ambasada României a anunţat că este pentru prima dată când românii au ocazia să-şi aleagă reprezentanţii în parlament, pentru care au fost organizate 200 de centre electorale în toată Europa, dintre care 20 se află în Spania, două în Ciudad Real.

„Au furat bijuterii de 155.000 de euro”, titrează „La opinion de Tenerife”.

11 cetăţeni de naţionalitate română au fost arestaţi de poliţia din Tenerife. În posesia lor au fost găsite 1.773 de bijuterii în valoare de 155.000 de euro. Hoţii au fost arestaţi în data de 13 noiembrie, când au încercat să fure, pentru a doua oară, dintr-un magazin de bijuterii de pe plaja Las Americas, din Santa Cruz de Tenerife.

„Agresiunea asupra unui copil şi a mamei acestuia face nesigură piaţa Europa”
, relevă „El Comecio Digital”.

Mulţi părinţi, ai căror copii se joacă în Piaţa Europa, din localitatea Gijon, Asturias, au atras atenţia asupra faptului că un grup de mame, de naţionalitate română au un comportament violent şi nu îi lasă să se joace pe micuţii spanioli în parcul din piaţă. Ultimul incident a avut loc acum câteva zile, când o mamă şi copilul său, în vârstă de 18 luni, au luat bătaie de la câteva românce.

„Numărul străinilor din Torrent a crescut de 19 ori în opt ani”
, informează revista „HortaNoticias”.

Dintre cei 83.520 de locuitori ai localităţii Torrent, din comunitatea Valencia, 13,45% provin din alte ţări decât Spania, adică un total de 11.202 persoane, dintre care 2,25% sunt de naţionalitate română. Informaţia a fost oferită publicităţii de către Consiliul pentru Imigraţie din Comunitatea Valenciană.

„Directorul general pentru imigraţie şi primarul din Lliria, au vizitat cei 75 de muncitori sezonieri proveniţi din România”, scrie „Cronica Local”.

Joseph Maria Felip, director general pentru imigraţie, Manuel Izguierdo, primarul localităţii Lliria şi Cristobal Aguado, preşedintele asociaţiei agricultorilor din provincie, AVA-ASAJA, au vizitat câmpul pe care 75 de români participă la campania de culegere a citricelor din Valencia.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite