Româncă arestată în Japonia, în timp ce încerca să vândă un lingou de aur

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţia japoneză a arestat pe data de 18 iunie o româncă ce încerca să comercializeze o parte dintr-un obiect de colecţie din aur masiv de 100 de kilograme, evaluat la aproximativ 1,5

Poliţia japoneză a arestat pe data de 18 iunie o româncă ce încerca să comercializeze o parte dintr-un obiect de colecţie din aur masiv de 100 de kilograme, evaluat la aproximativ 1,5 milioane de euro. Preţiosul obiect a fost furat, în luna martie, de la Ohashi Collection Museum din Takayama de trei persoane cu feţele acoperite. De formă cubică, lingoul de aur era expus într-un seif a cărui uşă era deschisă pentru ca vizitatorii să-l poată atinge, a explicat atunci proprietarul acestuia, Hisao Nakahagi. Românca se află în arestul poliţiei din localitatea Kani, în faza de cercetări, ne-au informat oficiali din cadrul Ministerului Afacerilor Externe. "Nu se ştie încă dacă a participat la jaf. Şi-a dat acordul ca ambasada să fie informată în legătură cu arestarea sa şi urmează a fi vizitată, în arest, de un reprezentant al ambasadei", susţin sursele citate.

Ambasada României la Tokyo este în legătură cu autorităţile locale pentru clarificarea situaţiei cetăţencei române. Surse judicare au declarat Agenţiei de presă japoneză Kyodo că poliţia din prefectura Gifu a descoperit o bucată de aur, care făcea parte probabil din lingoul de 100 de kilograme, asupra celor trei suspecţi, o japoneză, un bărbat de origine neidentificată şi o româncă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite