Român răpit în Nigeria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Între cinci şi şapte persoane, printre care şi un român, au fost răpite în noaptea de marţi spre miercuri de pe o platformă petrolieră a companiei americane Exxon Mobile, în sudul Nigeriei.

Între cinci şi şapte persoane, printre care şi un român, au fost răpite în noaptea de marţi spre miercuri de pe o platformă petrolieră a companiei americane Exxon Mobile, în sudul Nigeriei. Autorii răpirii, care vizau de fapt o instalaţie a companiei din localitatea Eket, au ucis şi doi paznici nigerieni, informează Reuters.
Străinii răpiţi, trei britanici şi doi malaysieni, erau, ca şi românul, angajaţi ai companiei americane. Ambasadorul român în Nigeria, Emil Rapcea, a declarat pentru RRA că nu poate confirma răpirea românului. "În timpul nopţii am primit o informaţie neoficială privind răpirea unor lucrători ai unei companii internaţionale care operează în sudul Nigeriei, în câmpurile petroliere, şi, potrivit acestei informaţii, se află şi un român. Nu a fost dezvăluită încă identitatea lui", a spus Rapcea. Răpirile de cetăţeni străini sunt frecvente în Nigeria, la bază fiind permanentele conflicte economice între localnici, diverse bande şi companiile multinaţionale care operează în câmpurile petroliere din sudul Nigeriei.
Preşedintele Traian Băsescu a semnat ieri decizia de rechemare a lui Rapcea din funcţia de ambasador al României în Nigeria, însă acesta a declarat că nu a primit nicio informare oficială în acest sens.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite