“Român mort în explozia unui imobil”- Revista presei italiene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ziarele din Peninsulă scriu astăzi despre reacţiile provocate de tragedia de la un liceu din apropiere de Torino. Un tânăr de 17 ani şi-a pierdut viaţa în urma prăbuşirii tavanului fals al clasei sale, iar alte 17 de persoane au fost rănite. Ieri, mai mulţi părinţi şi profesori au protestat într-o piaţă din Torino împotriva condiţiilor precare oferite de şcoala italiană.

Tragedia de la liceul din Rivoli. Elevii în piaţă. Berlusconi: a fost o fatalitate!”, titrează cotidianul “La Stampa”. Ieri, mai mulţi profesori şi elevi s-au adunat într-o piaţă din Torino pentru a protesta  împotriva condiţiilor precare din şcolile italiene. Un elev de 17 ani, pe nume Vito Scafidi, a murit în urma prăbuşirii tavanului unui liceu din Rivoli. Alţi 17 elevi au fost răniţi, iar unul dintre ei se află internat în stare foarte gravă la spitalul CTO din Torino. Silvio Berlusconi a afirmat că drama de la liceul din Rivoli reprezintă o fatalitate şi că îi va sprijini pe părinţii victimelor.

Vagabond ars la Rimini. Patru tineri sunt cercetaţi”, scrie tot cotidianul “La Stampa”. Unui  vagabond italian i-a fost dat foc în timp ce dormea pe o bancă . Episodul s-a petrecut pe 10 noiembrie anul acesta la Rimini. Bărbatul a fost slavat datorită intervenţiei unei femei care trecea prin zonă şi care a anunţat Salvarea. În urma cercetărilor poliţiei, s-a descoperit că cei care i-au dat foc vagabondului erau patru tineri de familie bună din Rimini.

Român mort în explozia unui imobil”, anunţă “Corriere della Sera”, în ediţia online. Un român de 39 de ani şi-a pierdut viaţa în urma exploziei unui imobil. Tragicul episod s-a petrecut ieri seară la Ponte Biscottino, localitate din apropiere de Pisa. În explozie au mai fost răniţi cei doi copii ai victimei, în vârstă de 6 şi 12 ani, precum şi soţia acestuia, de 32 ani. Cei trei au fost transportaţi de urgenţă la spitalul din Livorno şi se află în prezent în afara oricărui pericol.

Planul USA de salvare a Citigroup. Bursele europene deschid în creştere”, relatează cotidianul “La Repubblica”. Administraţia americană a anunţat că va investi 20 de miliarde de dolari (aproape 16 miliarde de euro) pentru a ajuta colosul financiar Citigroup să iasă din criză. Acest anunţ a făcut ca astăzi, bursele europene, să deschidă cu un indice pozitiv : Bruxelles +1,42%, Milano 1,19%, Paris 2,14%. Moneda euro este şi ea în creştere faţă de dolarul american. Este o zi neagră, în schimb, pentru pieţele bursiere asiatice, care deschid cu un indice de scădere.

Ninsoare la Milano şi Veneţia. Probleme de trafic pe autostrăzi.”, titrează cotidianul “Il Messagero”. Prima zăpadă căzută în nordul Italiei a provocat dificultăţi în traficul de pe mai multe autostrăzi. Cea mai afectată de ninsoare este autostrada A1 Milano-Florenţa, pe porţiunea dintre Parma şi Rggio Emilia, precum şi între Bologna şi Florenţa.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite