“Roma: român de 18 ani înjunghiat în faţa unui teatru. Se caută criminalii.”- Revista presei italiene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Greva din sectorul transporturilor de astăzi din Peninsulă, este principalul subiect abordat de majoritatea cotidienelor italiene. Mişcarea de protest a început încă de ieri de la ora 21, în  transporturile feroviare, şi va dura 24 de ore.

“Zi neagră pentru autobuze şi trenuri”, titrează pe prima pagină cotidianul “Corriere della Sera”.

Astăzi va fi o zi problematică pentru cei care călătoresc, deoarece atât trenurile, cât şi mijloacele de transport în comun vor fi paralizate de grevă. Circulaţia trenurilor a fost întreruptă încă de ieri, de la ora 21, şi va fi reluată abia astăzi, la aceeaşi oră. Transporturile publice locale vor adera şi ele la grevă, dar urmând orare diferite de la un oraş la altul.

“Gafa Obama. Carla Bruni redeschide polemica: Sunt fericită că nu mai sunt italiancă!”, scrie tot cotidianul “Corriere della Sera”.

După ce săptămâna trecută premierul italian Silvio Berlusconi l-a catalogat pe liderul american de la Casa Albă drept un “preşedinte frumos şi bronzat”, Carla Bruni, soţia preşedintelui francez Sarkozy, a ripostat virulent, afirmând că ea este mândră ca nu mai este italiancă. Carla Bruni a obţinut cetăţenia franceză în luna februarie a acestui an.

“Obama va trebui să schimbe 200 de legi.”, anunţă cotidianul “La Stampa”.

Noul preşedinte american Barack Obama va colabora cu fostul lider de la Casa Albă, George W. Bush, în vederea realizării celui mai important transfer de putere din istoria americană. Principalele teme pe care le au în vedere cei doi lideri sunt războaiele din Irak şi Afghanistan, lupta contra terorismului şi criza financiară mondială. Echipa preşedintelui Obama este pregătită deja să schimbe sau să anuleze peste 200 de legi aparţinând administraţiei Bush.

“Roma: român de 18 ani înjunghiat în faţa unui teatru. Se caută criminalii.”, scrie cotidianul “Il Tempo”.

Oamenii legii îi caută pe cei opt agresori ai tânărului român în vârstă de 18 ani, Ovidiu Petrică Macrea, ucis prin înjunnghiere, weekendul acesta, la Roma. Martorii prezenţi la faţa locului  susţin că românul era implicat într-o încăierare, împreună cu alţi conaţionali. La un moment dat, tânărul a fost  lovit cu o sticlă şi s-a prăbuşit, plin de sânge.

“Cântăreaţa africancă Miriam Makeba moare după un concert dedicat luptei anti-mafia”, relatează cotidianul “La Repubblica”.

Cântăreaţa de origini sud-africane Miriam Makeba a murit la puţin timp după ce a susţinut un concert dedicat luptei anti-mafia şi anti-rasism, la Castel Volturno, în apropiere de Napoli. Artista avea 76 de ani şi a devenit faimoasă în toată lumea pentru lupta sa împotriva regimului apartheid din ţara sa natală, Africa de Sud.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite