„Roma: Doi români suspectaţi că au ucis un administrator de bloc, l-au tranşat şi l-au ascuns într-o valiză” - Revista presei italiene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ziarele din Peninsulă scriu astăzi despre alegerea lui Dario Franceschini în funcţia de secretar al PD (Partito Democratico), ca urmare a demisiei de zilele trecute a fostului secretar PD, Walter Veltroni. O altă ştire de interes este cea legată de doi români, suspectaţi că ar fi uscis un administrator de bloc la Roma.

Dario Franceschini este noul secretar al PD”, titrează pe prima pagină cotidianul „Corriere della Sera”. Dario Franceschini a fost ales ieri în funcţia de secretar al PD (Partito Democratico), cu 1047 de voturi din 1258 de votanţi. Alegerea lui Franceschini este o consecinţă a demisiei de zilele trecute a fostului lider PD, Walter Veltroni. Dario Franceschini va rămâne în această funcţie până în luna octombrie.

Roma: Doi români suspectaţi că au ucis un administrator de bloc, l-au tranşat şi l-au ascuns într-o valiză”, anunţă tot cotidianul „Corriere della Sera”. Un cuplu de români din Roma este cercetat pentru uciderea unui administrator de bloc. Bărbatul, în vârstă de 63 de ani, dispăruse de vineri de la domiciliu. Corpul său a fost descoperit de carabinieri, în cursul zilei de ieri, într-o valiză, în apartamentul locuit de cei doi români. Se pare că femeia, pe nume Georgeta Nichita, şi-a recunoscut deja fapta în faţa anchetatorilor italieni.

Roma: Au protestat în piaţă împotriva legii testamentului biologic”, scrie cotidianul „La Repubblica”. Ieri, în Piazza Farnese, din centrul Romei, a avut loc o mişcare de protest împotriva legii testamentului biologic, promovată de către guvernul Berlusconi şi discutată, zilele acestea, în plenul Senatului italian. Manifestanţii au avut pancarte pe care era scris „Spunem DA testamentului biologic şi NU torturii statului”. Au existat şi pancarte contra Vaticanului, cu mesaje de genul „Papa, afară din istorie!” şi „NU Papei!”.

Guvernatorul Bankitalia a lansat un semnal de alarmă privind locurile de muncă”, relatează cotidianul „La Stampa”. Mario Draghi, guvernatorul Bankitalia, a anunţat ieri, la Milano, că 2009 şi 2010 vor fi doi ani dificili pentru economia italiană. Potrivit lui Draghi, încă de lunile viitoare, vor avea loc reduceri ale locurilor de muncă din Peninsulă, iar categoriile cele mai afectate de criză vor fi cele ale familiior cu venituri reduse. 

Alitalia: În următoarele 12 luni vor fi angajaţi 78 de piloţi şi 190 de asistenţi de zbor”, titrează cotidianul „Il Messaggero”. Acordul încheiat între compania aeriană Alitalia şi principalele sindicate italiene: Filt-Cgil, Fit-Cisl, Uiltrasporti şi Ugl Trasporti, prevede angajarea, în următoarele 12 luni, a 78 de piloţi şi 190 de asistenţi de zbor, pe o perioadă nedeterminată.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite