Rodica Culcer, dată afară de la Ştirile TVR

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul de Administraţie al TVR a votat ieri încetarea mandatului prin care Rodica Culcer a fost delegată să conducă Ştirile TVR.

„Astăzi s-a forţat un vot care, juridic şi legal, este nul de drept, în consecinţă votul politic forţat de către reprezentanţii PSD în CA al TVR nu poate fi aplicat. Atribuţiile CA nu cuprind dreptul de a rezilia contractul niciunui jurnalist şi fac apel la Legea 41/ 94 (articolul 27). Acest aspect a fost susţinut atât de noi, cât şi de juristul Consiliului de Administraţie, dar reprezentanţii PSD din şedinţă au susţinut în mod isteric executarea ilegală a Rodicăi Culcer", a declarat Ada Meseşan, membră a Consiliului, potrivit Mediafax.

Meseşan - propusă în CA al TVR de PDL - a precizat că şase membri ai CA, inclusiv Alexandru Lăzescu, au votat împotriva încheierii mandatului Rodicăi Culcer la şefia Ştirilor TVR, în timp ce şapte membri CA, majoritatea PSD, au votat pentru.

Reangajată prin cumul cu pensia

Rodica Culcer a îndeplinit atribuţiile de director al Direcţiei Emisiuni Informative şi Sport din TVR din 2005. În luna iunie a anului trecut, ea a depus o cerere de reangajare prin cumul cu pensia, care i-a fost aprobată de conducerea TVR. Astfel, la 1 iulie, ea a fost reîncadrată pe un post de execuţie, îndeplinind, prin delegare, atribuţiile de director al Ştirilor TVR până la ocuparea prin concurs a acestui post. În noiembrie anul trecut, TVR a scos la concurs postul de director al Direcţiei Emisiuni Informative şi Sport, la care ar fi candidat şi Rodica Culcer.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite