Rodica Popescu-Bitănescu ne anunţă: „Încă-i bine” 

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce a debutat cu succes în dramaturgie cu spectacolul „Cinci femei de tranziţie”, Rodica Popescu-Bitănescu, interpretă şi regizoare, ne oferă o nouă incursiune, la fel de incitantă şi de acidă, în cotidian.

‚‚Încă-i bine”, spectacolul care a avut recent premiera la Sala 99 a Teatrului Naţional din Bucureşti, are în distribuţie, alături de autoarea piesei, Rodica Popescu-Bitănescu, pe Cezara Dafinescu, Eugenia Maci, Ecaterina Nazare, Oana Vânătoru, Andrei Duban, Eduard Adam.

Cu vervă, cu haz, dar şi cu o undă de gravitate, dialogurile dezvăluie atitudini şi comportamente confruntate cu subiecte „la zi” dintre cele mai variate: de la succesul agramaţilor în afaceri la stupiditatea emisiunilor de televiziune, de la dependenţa de calculator la mediocritatea clasei politice, de la hrana ecologică la salvarea conştiinţelor prin credinţă. Montarea face parte din proiectul „Uşi deschise pentru toţi”.

 “Încă-i bine” are toate şansele să se joace, ani de-a rândul, la fel ca precedenta sa creaţie, „Cinci femei de tranziţie”, cu săli pline. În privinţa legăturii dintre un text şi altul, autoarea recunoaşte că „piesele mele sunt piese de conversaţie, unde lumea atacă probleme actuale, care sunt atât tragice, cât şi comice. Oamenii vin şi revin, recunoscându-se în cei de pe scenă, cu problemele lor. Sunt convinsă că şi de data asta, ascultându-ne şi privindu-ne, or să râdă şi o să-i doară în acelaşi timp”.

Care ar fi, deci, cheia succesului său? „Bazându-mă pe experienţa mea îndelungată de actriţă, pe cunoaşterea oamenilor, apreciază Rodica Popescu-Bitănescu, reuşesc să echilibrez balanţa tragi-comediei. Secretul succesului este să transmiţi ce scrii, să vină lumea.

«Încă-i bine» că avem un public cu tradiţie de teatru, vesel şi deştept, în faţa căruia mă-nclin şi încerc să-i fac o tot atât de mare plăcere şi cu noua mea piesă, această comedie. Vă aştept cu dragoste şi emoţie, la Teatrul Naţional!”, spune Rodica Popescu-Bitănescu. Durata spectacolului: o oră şi 40 de minute. Preţul biletului: 23 lei.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite