Robert Mircea Sandu susţine că i-a livrat cocaină lui Ion Alexandru Ţiriac

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Robert Mircea Sandu, nepotul preşedintelui FRF, Mircea Sandu, a declarat ieri judecătorilor Tribunalului Bucureşti că i-a furnizat, în anul 2003, droguri lui Ion Alexandru Ţiriac. Fiul

Robert Mircea Sandu, nepotul preşedintelui FRF, Mircea Sandu, a declarat ieri judecătorilor Tribunalului Bucureşti că i-a furnizat, în anul 2003, droguri lui Ion Alexandru Ţiriac. Fiul omului de afaceri Ion Ţiriac este judecat pentru consum de stupefiante şi punerea la dispoziţie a locuinţei în vederea consumului. "Am mers de mai multe ori la locuinţa inculpatului din Pipera, pentru a-i duce acestuia cocaină", a povestit tânărul judecătorilor. De altfel, el a explicat că aceste lucruri nu le poate nega deoarece a fost condamnat pentru trafic de droguri, într-un dosar separat de cauza "Cocaina pentru VIP-uri".

Întrebat dacă l-a văzut vreodată pe Ion Alexandru Ţiriac consumând droguri, Sandu a răspuns după ce s-a uitat lung la fostul său amic: "Hai să spunem că nu îmi mai aduc aminte cu exactitate". El a continuat apoi şi a arătat că nu poate confirma că l-a văzut pe junior oferind droguri altor persoane. Invocând "memoria scurtă", după cum a afirmat chiar judecătoarea Corina Ciobanu, Sandu a declarat că nu-şi aminteşte dacă i-ar fi livrat vreodată cocaină lui Ţiriac jr. împachetată în pachete de Kent aruncate în curte, conform rechizitoriului. În acelaşi timp, el nu şi-a amintit nici de existenţa unei convorbiri telefonice între el şi inculpat, în care acesta cerea din nou cocaină pe motiv că pachetul aruncat anterior în curte fusese mâncat de câine.

Un alt martor audiat ieri în dosar, Monica Robu, a declarat că nu l-a văzut niciodată pe Ion Alexandru Ţiriac consumând cocaină sau oferind altora spre consum. Ea a confirmat că, la o petrecere dată de acesta la Hotel President din Mangalia, a observat pe masă o farfurie plină cu un praf alb. "Am dedus că este vorba de cocaină", a spus Monica Robu.

Juniorul infirmă declaraţiile martorilor

Ion Alexandru Ţiriac s-a prezentat ieri la tribunal, însoţit de bodyguard şi de doi avocaţi. El a declarat în faţă instanţei că nu a cumpărat niciodată droguri şi nu a deţinut stupefiante în vederea consumului. Ţiriac jr. a contrazis afirmaţiile făcute de Monica Robu şi a declarat că atunci nu a fost nicio petrecere şi nu a oferit nimănui cocaină. "Stăteam la plajă dimineaţă, iar seara la cină", a spus acesta. Ion Alexandru Ţiriac a declarat că pe tot parcursul procesului a fost consecvent şi că este nevinovat. "Eu v-am spus mereu adevărul", a susţinut el. Reamintim că fiul lui Ion Ţiriac a fost achitat în acest dosar de Tribunalul Bucureşti, dar Curtea de Apel a decis că se impune rejudecarea procesului.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite