Robert Gates susţine că agenţii CIA n-ar trebui să răspundă în faţa justiţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agenţii CIA care au folosit tehnici dure de interogatoriu, tehnici care ar putea fi clasate drept tortură, asupra unor persoane suspectate de acte de terorism nu ar trebui să răspundă în faţa Justiţiei, a spus, joi, ministrul american al apărării Robert Gates.

După recenta publicare a unor note interne secrete redactate pentru CIA de Departamentul Justiţiei în 2002 şi 2005, care detaliază tehnici de interogatoriu utilizate în timpul perioadei lui George W. Bush, "mă preocupă impactul lor potenţial asupra profesioniştilor CIA şi forţelor noastre armate", a declarat Gates.

"Lucrul care mă îngrijorează cel mai mult este în primul rând protecţia unor agenţi ai CIA implicaţi în aceste interogatorii şi care au acţionat în conformitate cu directivele juridice ale Departamentului Justiţiei", a subliniat Gates, care a condus Agenţia centrală de informaţii americană din 1991 până în 1993."Este important ca ei să fie protejaţi contra oricăror urmăriri", a adăugat el.

Documentele făcute publice de administraţia Obama furnizează CIA argument juridic pentru a aplica unor terorişti tratamente pentru a-i face să vorbească, cum este simularea de înec, relatează Agerpres.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite