Rezultatele bacalaureatului se vor afişa pe 10 iulie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul educaţiei îi acuză pe părinţi că întreţin fraudele

Prima sesiune a examenului de bacalaureat s-a terminat. Rezultatele se vor afişa luni, 10 iulie, până la ora 16.00. Eventualele contestaţii vor putea fi depuse la centrul de examen între orele 16.00-20.00, iar în data de 14 iulie vor fi afişate rezultatele finale.
Candidaţii vor promova bacalaureatul doar dacă au obţinut cel puţin nota 5 la fiecare probă orală şi scrisă, iar în final vor avea media generală minimum 6. Pentru candidaţii care obţin media generală 5,99, aceasta se rotunjeşte la 6. Înscrierea elevilor pentru cea de-a doua sesiune a bacalaureatului va avea loc în perioada 17-21 iulie, prima probă orală, cea de limba română, fiind în zilele de 21-22 august. Probele promovate în prima sesiune de bac vor fi recunoscute în sesiunea a doua. La finalul bacalaureatului, ministrul educaţiei i-a acuzat pe unii părinţi. "Sunt o mulţime de oameni care vor dreptate timp de trei ani de zile, iar în cel de-al patrulea an încep să dea bani în stânga şi în dreapta ca să ia notă mare copilul lor. Degeaba vrem noi să facem schimbări la nivelul ministerului, dacă în şcoală nu se schimbă nimic", a declarat, ieri, Hărdău. Ministrul a mai anunţat că va lua măsuri sporite de securitate la concursul de titularizare şi la a doua sesiune a bacalaureatului, iar de anul viitor va schimba radical metodologia de organizare şi desfăşurare a examenelor naţionale.

19 viitori liceeni au 10 pe linie
19 elevi din întreaga ţară au medie maximă de admitere în liceu.Au fost elevi de 10 în ultimii patru ani de gimnaziu şi au obţinut 10 şi la testele naţionale. Cei mai mulţi elevi (5), care au reuşit să obţină numai note de 10, sunt în oraşul Drobeta-Turnu Severin.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite