Rezultatele BRD, sub previziunile analiştilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

BRD-Groupe Societe Generale a obţinut, în primul semestru, un profit net de 515 milioane de lei (140,3 milioane de euro), în creştere cu 23% comparativ cu perioada similară a anului

BRD-Groupe Societe Generale a obţinut, în primul semestru, un profit net de 515 milioane de lei (140,3 milioane de euro), în creştere cu 23% comparativ cu perioada similară a anului trecut.

Astfel, câştigul net semestrial obţinut este cel mai mare de la înfiinţarea băncii. Activele băncii au ajuns la finele lunii iunie la un nivel de aproape 44 miliarde de lei (aproximativ 12 miliarde de euro), în creştere cu 13% faţă de nivelul consemnat la sfârşitul anului 2007.

Cu 40% mai multe împrumuturi

La finele lunii iunie, volumul creditelor a fost de circa 29 miliarde de lei, cu 40% peste nivelul împrumuturilor acordate în aceeaşi perioadă a anului trecut. Depozitele s-au ridicat la 30 de miliarde de lei, în creştere de 41% faţă de finele perioadei similare din 2007. Rezultatele sunt calculate conform standardelor româneşti de contabilitate (RAS).

În ciuda rezultatelor bune obţinute de bancă în primul semestru, acestea se situează sub aşteptările analiştilor. Potrivit unui sondaj Reuters, analiştii estimau că BRD-Groupe Societe Generale va afişa pentru prima jumătate a acestui an un profit net în creştere cu 35% faţă de acelaşi interval din 2007, până la 563 milioane de lei.

"Prima jumătate a anului 2008 a fost caracterizată de condiţii de piaţă dificile şi de o concurenţă în creştere. BRD s-a adaptat la acest context, desfăşurând acţiuni comerciale adecvate şi continuând în acelaşi timp implementarea proiectelor strategice legate de optimizarea instrumentelor informatice şi de dezvoltarea canalelor de distribuţie", a declarat Patrick Gelin, preşedinte director general al BRD.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite