Rezoluţia privind imigraţia, adoptată la Strasbourg

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Parlamentul European încearcă să reglementeze accesul imigranţilor în spaţiul comunitar

şi prevenirea imigraţiei ilegale. Documentul mai face referire şi la necesitatea unor campanii de informare privind condiţiile în care statele UE acordă drept de azil.
Iniţiatorii rezoluţiei consideră că "împărţirea responsabilităţilor şi a sarcinilor financiare între statele membre trebuie să constituie o parte integrantă a politicii UE privind imigraţia". Ei au făcut apel la Comisia Europeană, cerându-i să propună, cât de curând posibil, înfiinţarea unui fond de urgenţă pentru finanţarea unor echipele specializate care să preia imigranţii la frontieră şi să prevină apariţia crizelor umanitare. Textul adoptat ieri consideră că nici regularizarea în masă a muncitorilor ilegali nu reprezintă o soluţie pe termen lung.
Înainte de votarea acestei ultime rezoluţii, plenul parlamentului a respins o alta pe aceeaşi temă, elaborată de grupul Partidului Popular European, cu 234 de voturi pentru, 316 împotrivă şi 26 de abţineri. Proiectul acestora era mai critic la adresa regularizărilor în masă şi cerea o "politică fermă de returnare" a imigranţilor ilegali, precum şi susţinerea financiară a statelor membre situate la graniţele Uniunii.

Sindicatele europene susţin accesul românilor şi bulgarilor
Confederaţia Europeană a Sindicatelor din Comerţ susţine deschiderea pieţei muncii pentru muncitorii români şi bulgari, după aderarea celor două ţări la UE. Sindicaliştii cer "condiţii de muncă şi salariale similare pe acelaşi teritoriu, respect pentru contractul colectiv de muncă la nivel naţional şi pentru sistemul de relaţii industriale şi acces egal la beneficiile sociale. În schimb, România şi Bulgaria trebuie să-şi îmbunătăţească politicile sociale şi condiţiile de muncă.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite