Rezidenţiat mai scurt

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicii de familie din toată Moldova vor susţine astăzi, la Iaşi, examenul de rezidenţiat parţial. Evaluarea, care se va desfăşura la Universitatea de Medicină şi Farmacie Iaşi, constă

Medicii de familie din toată Moldova vor susţine astăzi, la Iaşi, examenul de rezidenţiat parţial. Evaluarea, care se va desfăşura la Universitatea de Medicină şi Farmacie Iaşi, constă într-un set de 10 întrebări.

"Medicii au învăţat după o bibliografie bine stabilită. Este un examen de rezidenţiat parţial şi este primul an în care se organizează", a precizat Marius Voicescu, purtător de cuvânt la Autoritatea de Sănătate Publică Iaşi. La examenul programat de la ora 10.00 sunt aşteptate 300 de cadre medicale. Nota minimă de trecere este cinci. Rezidenţiatul medicilor de familie va dura cinci ani şi nu trei, cît durează în mod normal, deoarece cursurile vor avea loc în doar două zile din săptămână.

"Medicii au cabinete în oraşele din care provin. Din din acest motiv, nu pot veni în fiecare zi la cursuri", a adăugat Voicescu.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite