Rezervele valutare ale BNR au urcat cu 184 milioane de euro în aprilie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rezervele valutare ale Băncii Naţionale a României (BNR) au ajuns la finele lunii aprilie la un nivel de 25,34 miliarde de euro. Astfel, nivelul din cea de-a patra lună a anului indică o

Rezervele valutare ale Băncii Naţionale a României (BNR) au ajuns la finele lunii aprilie la un nivel de 25,34 miliarde de euro. Astfel, nivelul din cea de-a patra lună a anului indică o creştere cu 184 milioane de euro faţă de cel înregistrat în luna precedentă.

Avansul raportat de banca centrală este rezultatul unor intrări în valoare de 740,98 milioane de euro, care reprezintă modificarea rezervelor minime obligatorii (RMO), alimentarea contului Ministerului Economiei şi Finanţelor (MEF), alimentarea contului Comisiei Europene şi altele. Totodată, au fost consemnate şi ieşiri în valoare de 556,98 milioane de euro. Acestea au constituit rezultatul unor plăţi de rate şi dobânzi scadente la datoria publică externă directă şi garantată de Finanţe, plăţi către Comisia Europeană, modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit şi altele.

În ceea ce priveşte valoarea rezervei de aur, aceasta s-a menţinut la 103,7 tone. Totuşi, în condiţiile evoluţiilor preţurilor internaţionale, valoarea acesteia a coborât la un nivel de 1.859,64 milioane de euro. Astfel, rezervele internaţionale ale României (valute plus aur) s-au situat la finele lunii aprilie la 27,20 miliarde de euro. Plăţile scadente în luna mai 2008 în contul datoriei publice externe, directe sau garantate de Ministerul Economiei şi Finanţelor se ridică la o valoare de 107,9 milioane de euro.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite