Patriciu: Rezervele energetice din regiunea Mării Negre sunt o altenativă la Rusia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Patriciu: Rezervele energetice din regiunea Mării Negre sunt o altenativă la Rusia
Patriciu: Rezervele energetice din regiunea Mării Negre sunt o altenativă la Rusia

Regiunea Mării Negre este o altenativă la Rusia, întrucît rezervele de energie din această regiune sunt foarte mari, a declarat omul de afaceri Dinu Patriciu, preşedintele DP Holding, în cadrul Black Sea Energy and Economic Forum.

„Nu văd această regiune doar ca pod (între Europa şi regiunea caspică  - n.r.). Aş pune accentul pe producţie, pentru că multe surse nu au fost încă descoperite”, a spus el.

Patriciu a precizat că, deşi era hidrocarburilor este departe de a se finaliza, marile corporaţii petroliere nu sunt încă pregătite să depăşească metodele convenţionale de exploatare.

„Poate vom vorbi de hidraţi de gaz în viitor. Sunt resursele cele mai bogate, comparativ cu restul resurselor care există, ceea ce ar putea însemna schimbarea industriei petroliere. Cercetarea şi dezvoltarea care vin din afara industriei sunt răspunsul, însă trebuie să gândim în afara cutiei”, a arătat omul de afaceri.

Acesta a mai spus că nu este un mare fan al conductelor. „Urăsc conductele. Sunt proiecte pe termen lung, aduc profit mic, iar politica joacă un rol de fiecare dată”, a spus el.

„Poate sună nebuneşte, dar peste un an-doi nu va mai suna atât de nebuneşte: nu avem nevoie de aceste conducte”, a mai spus Patriciu, arătând că tehnologia de transport a gazelor lichefiate poate înlocui cu succes conductele.

Prima ediţie a Black Sea Energy and Economic Forum, organizată de Consiliul Atlantic al Statelor Unite, reuneşte la Bucureşti, astăzi şi mâine, oameni de afaceri, oficiali guvernamentali, experţi şi academicieni din America, Europa, regiunea caspică şi cea a Mării Negre. Evenimentul are ca scop facilitarea schimbului de idei privind viitorul securităţii energetice în aceste regiuni.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite