"Revoluţionarul" Emilian Cutean, cinci ani de închisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul şef al Secretariatului de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor Emilian Cutean a fost condamnat definitiv la cinci ani de închisoare pentru fapte de corupţie. Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au respins astăzi recursul formulat de Cutean şi au menţinut decizia Tribunalului Bucureşti. În 2006, Emilian Cutean a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie, fiind acuzat că ar fi utilizat în folosul propriu nu mai

Iniţial, procesul lui Emilian Cutean a început la Curtea Supremă. Pentru că, între timp, acesta şi-a pierdut statutul de parlamentar, dezbaterile în cauză au fost reluate de magistraţii Judecătoriei Sectorului 1 Bucureşti, care l-au condamnat, în iunie 2009, la cinci ani de închisoare. Decizia a fost menţinută şi de Tribunalul Bucureşti.

Emilian Cutean a ocupat postul de şef al Secretariatului de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor în perioada ultimului mandat al lui Ion Iliescu la Cotroceni (2000-2004) şi l-a părăsit în urma scandalului generat de anchetarea sa de către procurorii anticorupţie.

În februarie 2009, când PSD a intrat la guvernare alături de PDL, Emilian Cutean a fost repus în funcţie, la insistenţele lui Iliescu, deşi era judecat pentru infracţiuni conexe celor de corupţie.

În iunie 2009, imediat ce a fost condamnat pe fond de magistraţii Judecătoriei Sectorului 1 Bucureşti, Cutean a fost demis de Emil Boc (atunci premier).

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite