Revoluţie într-o biserică din Madrid

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preoţii parohiei San Carlos Borromeo din Madrid obişnuiau, în ultima vreme, să oficieze în haine de stradă şi să înlocuiască anafura de împărtăşanie cu biscuiţi. Alertat,

Preoţii parohiei San Carlos Borromeo din Madrid obişnuiau, în ultima vreme, să oficieze în haine de stradă şi să înlocuiască anafura de împărtăşanie cu biscuiţi. Alertat, arhiepiscopul din capitala spaniolă a pus capăt acestor practici considerate prea puţin ortodoxe.

Cardinalul Antonio Rouco Varela, arhiepiscopul de Madrid, a ordonat chiar închiderea parohiei pe motiv că slujbele oficiate acolo nu erau conforme regulilor liturgice ale Bisericii catolice, s-au plâns popii avangardişti de la San Carlos Borromeo.

Situată în cartierul muncitoresc Vallecas, parohia era foarte populară în rândul credincioşilor, majoritatea săraci, foşti puşcăriaşi, drogaţi şi imigranţi. Părintele Enrique de Castro, unul dintre preoţii vizaţi, a explicat, pentru "El Pais", că a renunţat la portul preoţesc la cererea enoriaşilor. Iar anafura a fost înlocuită cu biscuiţi obişnuiţi deoarece copiii nu înţeleg bine semnificaţia acesteia, s-a justificat el, adăugând că biscuiţii erau cumpăraţi chiar de mamele acestora. Preoţii parohiei vor putea să-şi continue activitatea socială în cartierul defavorizaţilor, dar nu vor mai putea sluji, a hotărât arhiepiscopul Madridului. Cât priveşte Biserica San Carlos Borromeo, lăcaşul a fost încredinţat unei organizaţii catolice de binefacere.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite