Revoluţia, prin vizorul Securităţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Adevărul" a publicat, în urmă cu câteva săptămâni, un articol axat pe declaraţiile pe care Dumitru Răşină, fost colonelul de Securitate, le-a făcut, în 1994, la Comisia Senatorială pentru Cercetarea Evenimentelor din Decembrie 1989.

Răşină, care în momentul Revoluţiei era şeful Securităţii Arad, a vorbit în faţa senatorilor despre o întâlnire secretă între liderii Securităţii, care a avut loc pe 11 noiembrie 1989 şi la care s-ar fi discutat atitudinea pe care urmau să o aibă ofiţerii din acest aparat în cazul prăbuşirii lui Nicolae Ceauşescu. Articolul a stârnit foarte multe reacţii, în special din partea foştilor colegi ai colonelului în rezervă Dumitru Răşină, foşti ofiţeri de Securitate care au participat la întâlnirea invocată de acesta.

Citiţi şi:

Iliescu ne tot minte. FSN e dinainte!

Raportarea Securităţii la momentul destul de previzibil al căderii regimului comunist este, cu siguranţă, una din cheile evenimentelor din decembrie 1989. De aceea, este foarte importantă lămurirea episodului invocat de Dumitru Răşină prin prezentarea lui din toate unghiurile. Citiţi în ziarul „Adevărul" de mâine ce au de spus Dumitru Răşină şi alţi ofiţeri de Securitate, acum la 21 de ani de la Revoluţie.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite