Revoluția din România într-un scurtmetraj al Comisiei Europene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Au fost realizate 11 filme din mai multe țări ale Europei de Est. Ele au aproximativ trei minute fiecare și sunt titrate în 22 de limbi, printre care și română.

Pentru țările din Europa de Est, anul 1989 a fost un an al marilor schimbări, reprezentând un punct de cotitură pentru toți cetățenii acestor țări.

Cu ocazia împlinirii a 20 de ani de la acele momente istorice, Direcția Generală de Justiție, Libertate și Securitate a Comisiei Europene a realizat 11 scurtmetraje de aproximativ trei minute fiecare, în care ”martorii oculari rememorează viaţa de atunci şi modul în care revoluţiile le-au conturat existenţa”, conform site-ului multivu.prnewswire.com.

Unul dintre aceste scurtmetraje este adresat Revoluției din România. El împărtășește experiența unor oameni care au trăit ”pe viu” acele momente. Celelate 10 filmulețe descriu evenimentele din Bulgaria, Estonia, Germania, Letonia, Lituania, Polonia, Republica Cehă, Slovacia, Slovenia şi Ungaria. Toate scurtmetrajele au fost editate în 22 de limbi, printre care și limba română.

Urmăriţi imaginile din videoclipuri şi aflaţi mai multe detalii.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite