Revoluţia Clujului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Seara magică a CFR-ului a scurtcircuitat speranţa Cred că nu există suporter cinstit, indiferent de echipa sa de suflet, care să nu recunoască un adevăr fără pic de nuanţă: CFR Cluj

Seara magică a CFR-ului a scurtcircuitat speranţa

Cred că nu există suporter cinstit, indiferent de echipa sa de suflet, care să nu recunoască un adevăr fără pic de nuanţă: CFR Cluj a jucat cum nicio altă trupă românească de fotbal n-a reuşit în era modernă a Ligii Campionilor. Ca o mare campioană. Ca egala unor giganţi ai fotbalului continental precum Chelsea, Manchester, Liverpool ori Bayern. Fără pic de trac. Fără inhibiţii. Fără prejudecăţi. Cu pasiune. Curaj. Liber. Frumos. Puternic. Elegant. Curat. Spectaculos. Provocator. Modern. Precaut. Abil. Calculat. Matur.

Nu ţin cu CFR, după cum nu sunt nici suporter fanatic al Stelei, al Rapidului sau al Craiovei. Mă uit la fotbalul nostru cu privirea detaşată a suporterului care visează la ziua în care să poţi merge la stadion ca în Germania. Să te amesteci cu suporterii rivali, să cânţi împreună cu ei pentru bucuria spectacolului şi să developezi după meci, la o bere, fazele cele mai fierbinţi. Să te întorci în pace acasă, să continui radiografia meciului alături de cei dragi, să pui capul pe pernă fericit, indiferent de scor, după care să-i mulţumeşti lui Dumnezeu că a făcut cadou tribunei planetare un asemenea miracol numit fotbal.

Din păcate, ani la rând, mârlănia şi mojicia "oamenilor de fotbal" din România nu mi-au dat nicio speranţă pentru o astfel de lume de vis. Înjurătura, şpaga, bâta, "muia", flegmele şi mocirla au făcut legea pe stadioanele naţiei. Dar seara magică a CFR-ului a scurtcircuitat speranţa. Patronului Stelei, Gigi Becali, m-a uimit când, după meci, a făcut o spovedanie-şoc: "Am ţinut pumnii Clujului"! Cine-ar fi crezut! Apoi, parcă într-o replică a onoarei şi bunului-simţ, ceferistul Trică s-a anunţat şi el drept suporter al Stelei pentru meciul din Ghencea cu Bayern. Tonul îl dăduse antrenorul CFR-ului, Maurizio Trombetta, italianul care a preluat echipa după demiterea lui Ioan Andone, de acum doar două săptămâni: "Dedic victoria lui Ioan Andone", a anunţat Trombetta, imediat după victoria de la Roma. Un cadou rarisim, de suflet, pentru cel care a clădit, de fapt, fermecătoarea echipă din Gruia. Mie, personal, ca suporter al sportului-rege, întru respect şi pasiune, nu-mi rămâne decât să fac o reverenţă în faţa Clujului. Pentru succesul de marţi, dar mai ales pentru cele trei exemple de mai sus. Sunt semne că echipa de la Cluj a declanşat o revoluţie a fotbalului-altfel. Bravo, băieţi!

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite