Revista presei spaniole

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Vanguardia: Guvernul ar putea organiza un program special de întoarcere acasã al românilor.

“Guvernul ar putea organiza un program special de întoarcere acasã al românilor”, scrie “La Vanguardia”. Dupã modelul legii prin care se oferã facilitãţi financiare inmigranţilor care vor sã se întoarcã în ţara de origine, Celestino Cobacho, ministrul muncii si imgraţiei din Spania, a declarat, în cursul unei întâlniri cu Petre Roman, cã se vor gândi la promulgarea unei legi prin care sã încurajeze şi întoarcerea cetãţenilor români în ţarã.

“Coslada va fi scenariul unui film despre imigranţi”, titreazã “Madrid Diario”. Motivul pentru care localitatea a fost aleasã ca scenariu este numãrul mare de români care locuiesc în zonã. Documentarul va trata tema imigraţiei în rândul românilor şi motivele pentru care aceştia au pãrãsit în numãr foarte mare patria mamã.

“Esperanza Aguire primeşte vizita reprezentantului pentru imigraţie din cadrul guvernului României”, publicã “Diario de Madrid”. Petre Roman a fost primit de cãtre preşedinta comunitãţii Madrid cu care a purtat discuţii pe tema numãrului mare de români care locuiesc pe teritoriul spaniol şi nivelul acestora de integrare în societatea autohtonã.

“Produsele din Extremadura se comercializeazã în Bucureşti”, informeazã publicaţia “El Periodico de Extremadura”. Trei supermarketuri Carrefour din Bucureşti vor comercializa, în zilele care urmeazã, mai multe produse ale unor firme din Extremadura. Astfel, românii vor putea degusta jambonul, vinul sau mezelurile spaniole.

“Delegatul Guvernului anunţã scãderea delicvenţei cu 6%”, scrie “Diario de Murcia”. Rafael Gonzalez Tovar a anunţat în timpul festivitãţii “Santos Angeles  Custodios”, patronii poliţiei locale, cã delicvenţa din zonã a scãzut cu 6% în ultima perioadã. De asemenea, a amintit numãrul mare de operaţiuni în care au fost implicaţi poliţiştii, în special infracţiuni comise de cãtre români.

“Curs de limba spaniolã pentru români”, intituleazã ziarul “Este de Madrid” articolul în care anunţã începerea, pentru al optulea an, a cursului de limba spaniolã pentru români. Cursul este finanţat de cãtre primãria din Coslada şi organizat de asociaţia culturalã “La Bufanda de Coslada”.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite